Modrina oceana na stenah vašega doma

J. M.
03.05.2024 05:00

Ni se vam treba odpraviti daleč preko obzorja, da bi imeli stik z oceanom. Zadostuje že, če nekaj oceanskega odtenka prinesete v dom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arte

Ocean je kakor bazen barv in svetlobe, kjer modra v vseh svojih odtenkih razkazuje svojo lepoto. Stenske obloge, ki namigujejo na skrivnostno morsko življenje, ustvarjajo sproščeno vzdušje v notranjosti – še posebej, če so izdelane iz visoko kakovostnih materialov. Tapete Arte dajejo veter v jadra in vas popeljejo v pomirjujoče zatočišče doma, obdano z bogato in spokojno paleto modrih barv.

Arte

Vpliv na razpoloženje

Modra barva v notranjosti ima lahko močan vpliv na naše razpoloženje in čustva. Pogosto je povezana z občutki miru, sproščenosti in spokojnosti. Zaradi tega jo mnogi uporabljajo v prostorih za sprostitev, kot so spalnice ali kopalnice.

Svetlejši odtenki modre lahko spodbujajo jasnost misli in izboljšujejo osredotočenost, zato so lahko koristni v delovnih prostorih, kot so pisarne ali delovne sobe.

Modra ima hladne podtone, ki lahko pomagajo pri zniževanju ravni stresa in tesnobe, saj posnema naravne elemente, kot so voda in nebo.

Svetlejši odtenki modre lahko naredijo prostor vizualno večji in bolj odprt, zato so priljubljeni v manjših prostorih. Temnejši odtenki modre, kot je mornarsko modra, lahko dodajo prostoru eleganco in prefinjenost, zato so priljubljeni v uradnih dnevnih sobah ali jedilnicah.

Modra se pogosto povezuje z ravnovesjem in harmonijo, saj je hladna barva, ki lahko v prostor prinese občutek stabilnosti.

Arte

Pazite, da je ne bo preveč

Vedeti je treba, da lahko pretiravanje z modro, zlasti temnejšimi odtenki, povzroči občutek hladnosti ali otožnosti, zato jo uravnotežite z drugimi barvami in odtenki. Tukaj je nekaj priljubljenih kombinacij:

Bela: Klasična kombinacija, ki ustvari svež in čist videz. Idealna za notranjost z obmorskim ali tradicionalnim slogom.

Arte tapete
Arte


Siva: Siva je subtilna in nevtralna barva, ki ustvarja eleganten in sodoben videz, še posebej v kombinaciji z mornarsko ali kobaltno modro.

Rumena: Kombinacija modre in rumene prinaša živahnost in energijo v prostor, kar je idealno za mladostne in ustvarjalne prostore.

Zelena: Modra in zelena, še posebej v nežnih odtenkih, ustvarjata umirjeno in naravno vzdušje, ki je pogosto povezano z naravo.

Rdeča ali oranžna: Te tople barve so na barvnem krogu nasproti modri, zato ustvarjajo drzne in kontrastne kombinacije, ki so lahko zelo učinkovite v sodobnih notranjostih.

Arte


Zlata ali srebrna: Kovinske barve prinašajo pridih luksuza in prefinjenosti, še posebej v kombinaciji s temnejšimi odtenki modre.

Roza: Roza in modra ustvarjata zanimivo kombinacijo, ki je lahko hkrati nežna in živa. Idealen je za sodobne, vesele prostore.

Rjava: Rjavi toni, kot so čokoladna ali peščena barva, ustvarjajo zemeljski videz, ki je umirjen in sproščujoč.

Arte
Arte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta