Minimalističnemu slogu ustrezajo kljuke brez rozete za ključavnico

Ba. V.
10.10.2024 06:00

Sodobna vrata pritegnejo pozornost zaradi videza, vendar skrivajo tudi številne funkcionalne prednosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minimalistični slog: svetle barve in majhno število podrobnosti
Djd/www.türenheld.de

Pogosto rečemo, da je manj v resnici več, in ta rek drži tudi pri opremljanju stanovanja. Minimalistična notranja oprema, pri kateri prevladujejo svetle barve in jasne oblike, je vedno dobra izbira. Ker pa tako opremljeno stanovanje ni natrpano, pride v njem do izraza vsak najmanjši detajl. Vse podrobnosti morajo biti skrbno izbrane in medsebojno usklajene, od talne obloge preko barve sten do pohištva. Nekaj premišljeno postavljenih kosov poskrbi za barvne in slogovne poudarke in presenečenja, ki izžarevajo modernost in samozavest.  

Eden bolj izpostavljenih elementov v odprtih prostorih so notranja vrata, saj pritegnejo pozornost že zaradi razmeroma velike površine in tudi poskrbijo za prvi vtis, ki ga v stanovanju dobijo obiskovalci. Vrata pa niso samo podboji in vratna krila najrazličnejših barv in površinskih struktur, temveč jih pomembno sooblikujejo tudi kljuke. Opremljevalci in naročniki imajo na izbiro celo paleto možnosti, tako pri materialu kot tudi pri obliki. Minimalističnemu slogu opremljanja pa zelo ustrezajo sodobne kljuke brez rozete za ključavnico, pri katerih je tehnologija zaklepanja integrirana že v ročaj kljuke. Poleg dovršene estetike ima taka rešitev tudi nekaj funkcionalnih prednosti:

• vrata lahko zaklenemo z eno roko, ker zgolj premaknemo drsnik na vrhu ročaja;

• ni potrebe po ključu, ta se tudi ne more izgubiti;

• na zunanji strani vrat rdeči indikator nakazuje, da so vrata zaklenjena;

• v nujnem primeru - če se otrok pomotoma zaklene v prostor in ne zna ven - je mogoče vrata odkleniti tudi z zunanje strani. 

Kljuka brez rozete pritegne pozornost.
Djd/www.türenheld.de

Pri nameščanju take kljuke ni potrebno vrtanje za vgradnjo ključavnice. Kdor pa bi želel staro kljuko zamenjati s tako brez rozete, lahko izbere model z navidezno rozeto, ki prekrije obstoječo odprtino v vratih.

Drug trend sodobnega bivanja so poravnana vrata in podboji, ki ustvarijo jasen, izčiščen videz brez vidnih tečajev ali vratnih utorov. Takšna konstrukcija poudarja minimalističen slog bivanja in se zelo dobro poda k vratni kljuki brez luknje za ključ.

Še namig: priljubljeno belo barvo vratnih kril je mogoče nadgraditi z belim lakom, ki še poudari minimalizem. Zelo svetla in sijoča ​​bela ustvarja svež, brezčasen videz, ki se dobro ujema z običajnimi belimi stenskimi barvami ter modernimi zaključnimi letvami in stikali.

Sodobne kljuke so postale dizajnerski kosi opreme.
Djd/www.türenheld.de

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta