Drama pri Malem Lošinju: Moški s poškodovane jadrnice padel v morje, žensko iskali na otočku

M.R.
01.10.2024 15:36

Reška pomorska policija je v soboto sodelovala pri iskanju dveh pomorcev. Žensko, ki je zapustila jadrnico, je našla na otočku v zalivu Artatore. Moškega, ki je padel z jadrnice, pa je rešil domačin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Včeraj so hrvaški policisti sporočili, da je posadka policijskega plovila P-214 v soboto sodelovala v iskalni in reševalni akciji, v kateri so pomagali dvema pomorcema, ki sta v zalivu Artatore pri Malem Lošinju doživela nesrečo. Gre za dva hrvaška državljana, on je star 48, ona pa 38 let. Na športnem katamaranu, dolgem šest metrov, sta jadrala od zaliva Artatore do zaliva Engleze. 

Okoli 17. ure je počil trup jadrnice, krmilo pa je bilo poškodovano. Veter je nato jadrnico odnesel do rta Salzin, kjer je ženska sestopila na obalo, moški pa je z jadrnico skušal priklicati pomoč v lošinjskem zalivu. Zaradi močne burje in visokih valov je padel v morje, jadrnica pa je nasedla na otoček Koludarac. Okoli 19.15 ga je v morju opazil domačin, ki je z barko plul mimo, in ga odpeljal do zaliva Poljana.

Posadka policijskega plovila je nadaljevala iskalno akcijo in okoli 20.40 na otočku v zalivu Artatore med rtom Salzin in zalivom Zadnja našla pomorko ter jo prepeljala do marine v Malem Lošinju. Pomorca nista bila poškodovana, a policisti opozarjajo ostale, naj bodo previdni in naj spremljajo vremensko napoved za pomorce ter se tako izognejo nevšečnostim. 

V zadnjih štirih mesecih je samo reška pomorska policija sodelovala v 12 iskalnih in reševalnih akcijah. Rešili so osem tujih in tri hrvaške državljane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta