(TOTI LIST) Objavljamo ekskluzivni intervju s šoferjem, ki je Emilijo peljal na dunajsko letališče

Metod Driver
30.09.2024 05:00

Pozabite na oddajo Tarča in vse preiskovalne novinarje v državi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

V zadnjih dneh, ko je bila v središču pozornosti Emilija Stojmenova Duh, je nam uspelo posneti ekskluzivni intervju s šoferjem, ki je zdaj že bivšo ministrico za računalnike z vklopljenimi modrimi lučmi peljal na dunajsko letališče. Dobili smo se v gostilni v Destrniku, od koder tudi prihaja naš sogovornik, ki je brez dlake na jeziku razkril, kaj se je v resnici dogajalo na poti med Mariborom in avstrijsko prestolnico.

Povejte, kaj se dogajalo v teh dramatičnih urah?

"Čujte, zaj, tak je blo, no. Žgala sma ga s totim audijem tak, da sn se skor f Šentilji v mejni prehod zakanto. Še dobro, da ma tota makina sistem proti zdrsavanji al kaj je že to. Malo sma vijugala, sn pa se v zadnjem momenti izognu toti kučici, ko je na mejnem prehodi. Te pa sn ga žgal ko nor naprej, sej te ne smema zamudit. Pri Avstrijčekih pa padema f kolono. Prej sn vozo 260, te pa naenkrat 180, pa 80, te pa nula. Stojimo. Pazi zaj - šefica mora bit na avijoni, mijadva pa na autobani. Pa nikam se ne premaknemo."

Kaj pa se je zgodilo potem? Je ministrica zahtevala, da vklopite modre luči?

"Neja mi zaj to nekaj v usta polagajte. Vete, da je bla živčna. Pr Švicarih je mela neko važno svar, mijadva pa f koloni. Še jas sn bil živčn ko pes. Tak se mi je nazadnje mudilo, ko sn se na vaje s toto našo vardo pelo. Ker je Šiško reko, da moramo bit ob devetih na zbornem mesti, jas pa zamujo. Veš, da si živčn. Kaj vi ne bi bli?"

Seveda bi bili. No, čigava ideja je bila z lučkami?

"No, moja, pa njena tut. Je rekla, joj, ko bi le lahko tote modre luči vžgala pa šla mimo. Te pa sn pomislo - ja, zakaj pa te ne? Enkrat sn kolega Pukšiča na veselico z lučakmi pelo. Kak so se umikali! Pukšič se je skoro polulo od smeha."

No, torej, kaj se je zgodilo?

"Poklico sn totega predstojnika, pa mi je reko, čuj, nena seri. Sploh ne v Avstriji, ker so zajebani. Je reko, vklopi samo, če so res izredne razmere."

In?

"Ja čujte, če ministrica ne more na avijon, kaj te to je drugega ko izredne razmere? Te sn jo pa pogledo pa reko: Kaj fšaltama?"

In?

"Ja, nič ni rekla, sn pa v vzvratnem ogledali vido, da je pokimala. Res je, no. Rekla pa res ni nič. Tak da oficijelnih navodil od ministrice res nisn dobo. To že moram priznat."

Kaj pa je bilo potem?

"Ja, vklopo sn lučke. Da vidite, kaka panika je f koloni nastala. Fsi so se umikali. Tak je blo kot pri totem reševalnem pasi pr nas. Zaj vem, da mi ne bote verjeli, ampak vmes sn po sredini vozo 180 na uro. Če kaj, so toti Avstrijčeki disciplinirani. Se vidi, da so bli nekaj časa pod Hitlerom."

Ampak veste, da tega ne bi smeli?

"Čujte, nena mi zaj s takimi. Če bi vi bli na mojem mesti, bi isto naredli. Morate se v mene vživet. Pa kaj si ti ja nor. To je bla panika. Pa še na davkoplačevalski gnar sn mislo. Če zamudima avijon, gre karta k vragu. Pa še stroški za benz. Te pa sn reko, ministrica, pripašite se, gremo! Pa sn všaltal modre."

To pa ni bil edini prekršek, ne?

"Benti, ja. Tak je blisknlo na 178. kilometru autobana, da sn skor dol s ceste zapelo. Kaj so toti Avstrijčeki čist nori? Tak me je radar nabliskal, da sn bil par sekund slep. Vete, kak je ministrica kričala! Sej sn pol hitro mel fse pod kontrolo."

Kako ste potem to rešili?

"Ja, kazn smo dobli. Sej sn ga res žgal, no. Te pa sn reko ministrici, dajte to pol na ambasado na Dunaji poslat, naj porihtajo. Tak smo mi vedno delali. Ko so me v domačem kraji na radar dobli, sn poklico komandirja, pa je on vun pobrisal. Se je ministrici kar fajn zdela ideja. Kaj je pol naredla, pa ne vem."

Točno to je naredila.

"Ja, kaj sn jaz zaj kriv al kaj? Sej ji te nisn reko, da mora to nardit. Zaj bom pa spet fsega jas kriv. Dobro, malo sn podrajsal po podvozji, ko me je radar oslepil, samo to je pa fse. Jas na amabasodo nisn nič poslal."

Boste deležni kakšnih sankcij?

"Ja, neja vem. Me je predstojnik klico pa je reko, če sn čist nor. Malo sn, sej te moraš bit, če tote pomembne živine voziš. Nekaj je disciplinskega omenjal, samo meni je fseeno. Mi je pa hudo za toto Emilijo. Fajn sma se razmela, pa nikol ni mela nič čez mojo vožnjo za povedat. Pa kafe mi je vedno na rastštacjoni plačala, če se nama ni mudilo. Mojim frocom je tut kompjutr zrihtala. Pa tu pa tam sma lučke fšaltala, na kakem semafori, samo tega ne napisat."

Hvala za pogovor.

"Vredi je. Kaj gremo en krog? Mam audija tu parkiranega. Bi radi lučke vidli? Ne? Ministrici pa se dopadejo. Te pa drugič. Srečno!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta