V knjižnici Radlje so odprli kotiček Berem zlahka

U.P.
06.11.2021 19:00

Kotiček so opremili s pomočjo projekta Čebela bere med. Za knjižnico in predvsem njene uporabnike je tako urejen prostor velika pridobitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Odprtje kotička Berem zlahka v Knjižnici Radlje.

arhiv knjižnice

Tudi v splošni knjižnici v Radljah ob Dravi je zaživel kotiček Berem zlahka, kjer so zbrali gradivo, namenjeno uporabnikom, ki iz različnih razlogov težje berejo. Kotiček je del udobno urejene čitalnice. Pohištvo in pripomočke je občina Radlje ob Dravi pridobila v okviru projekta Čebela bere med, ki je podprt z evropskimi sredstvi. Kot je dejal župan občine Alan Bukovnik, je z odprtjem kotička izpolnjena ena od pomembnih zavez občine, zavoda Risa in knjižnice, da na področju omogočanja branja širši skupnosti združijo moči in branje približajo vsakomur.

Odprtje kotička Berem zlahka v Knjižnici Radlje.

arhiv knjižnice

"Največja prednost kotička je urejenost knjižničnega gradiva, ki je zbrano na enem mestu skupaj s pripomočki za branje. Samo na tak način lahko primerno izpostavimo in opozorimo na prilagojena gradiva, ki smo jih razvrstili po policah in označili po skupinah: knjige z večjim tiskom, brajica, disleksija, zvočne knjige, lahko branje in strokovne knjige. Primerno urejen kotiček je pomemben tudi z vidika informiranja in ozaveščanja obiskovalcev in javnosti nasploh, da obstajajo rešitve za različne vrste ovir pri branju, ki so v knjižnici tudi javno dostopne. V kotičku je tako tudi gradivo, označeno kot lahko branje. Gre za besedila, ki so predstavljena tako, da jih razumemo vsi," je povedala direktorica knjižnice Slavica Potnik

Odprtje kotička Berem zlahka v Knjižnici Radlje.

arhiv knjižnice

Po besedah direktorice zavoda Risa Tatjane Knapp je ključno prepoznavanje potreb po lahkem branju v najširši družbi. S tem dajemo tudi branju kot zelo pomembni človekovi dejavnosti pravi pomen: branje ni privilegij, temveč pravica.

Z odprtjem kotička se je za knjižnico delo šele začelo. Kotiček bodo dopolnjeval z gradivom in pripomočki za branje. Pri urejanju kotička bodo sodelovali z ustanovami in posamezniki, ki imajo znanje, veščine in izkušnje na tem področju, najboljše vodilo pa bodo povratni odzivi uporabnikov. Na odprtju kotička Berem zlahka so sodelovali tudi uporabniki Varstveno delovnega centra Radlje in kot prvi preiskusili udobje kotička in sodobne pripomočke. Povedali so, da bodo odslej knjižnico še raje obiskovali.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta