(POGOVOR) Rok Možič: "Ena lovorika se nam je izmuznila iz rok, na voljo sta še dve"

Zmago Gomzi
02.03.2021 07:01
Mariborski odbojkarji izgubili finalno tekmo lige Mevza, sedaj razmišljajo o nadaljevanju državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Možič verjame, da lahko mariborski odbojkarji sezono končajo z lovoriko.
Bobo

Odbojkarji Merkurja Maribor so ob koncu minulega tedna z velikimi pričakovanji odpotovali v avstrijsko mestece Zwettl na sklepni turnir srednjeevropske lige Mevza, a se jim želja, da bi osvojili lovoriko, ni uresničila. Potem ko so v maratonski polfinalni tekmi s 3:2 premagali Calcit Kamnik, so v finalni tekmi morali priznati premoč ekipi ACH Volleyja. Slovenski prvaki so Mariborčane premagali s 3:1 (23:25, 25:18, 29:27, 25:18) in že tretjič zapored ter skupno enajstič osvojili naslov prvaka lige Mevza.

"Pred potjo v Zwettl smo upali, da se bomo domov vrnili z lovoriko. Po zmagi nad Calcitom smo bili temu dosežku zelo blizu, toda pet nizov, ki smo jih morali odigrati, je pustilo posledice. V finalni tekmi ni bilo dovolj svežine v primerjavi z ljubljanskim klubom, ki je v polfinalu gladko s 3:0 odpravil avstrijski Union Waldviertel," je po vrnitvi iz Avstrije povedal odbojkar mariborskega Merkurja Rok Možič.

Mariborski blok je večkrat ustavil Jana Pokeršnika, a to ni bilo dovolj za zmago v finalni tekmi.
Bobo

Mariborčani so finalno tekmo začeli zelo spodbudno in dobili uvodni niz, drugega izgubili, v tretjem pa bili na dobri poti, da spet uženejo tekmeca. Vodili so 10:5, 15:10 in 21:19, in ko je bilo treba postaviti piko na i, se to ni zgodilo. "Tretji niz je bil prelomen. Do končnice smo igrali odlično in vse je kazalo, da ga bomo dobili, v ključnih trenutkih smo zapravili dve zaključni žogi za novo vodstvo v nizih, to so izkušeni odbojkarji na drugi strani mreže s pridom izrabili in z neverjetno zagnanostjo osvojili niz. V četrtem nizu so se v naši igri, tudi zaradi pomanjkanja svežine, začele pojavljati napake in izkušeni ljubljanski odbojkarji, ki so igrali zelo motivirano, so tako igro znali kaznovati in se veselili zmage," je dodal Možič.

​Odbojkarji Merkurja in ACH so v tej sezoni odigrali štiri tekme in po dvoboju v Zwettlu je rezultat v zmagah 2:2, kar kaže na kakovostno izenačenost ekip. "Poraz v finalu Mevze nas ne sme iztiriti, saj se bomo z ljubljanskimi odbojkarji še spoprijeli bodisi v pokalnem tekmovanju ali državnem prvenstvu, tako da priložnosti za maščevanje ne bo manjkalo," je prepričan 19-letni in 201 cm visoki mariborski odbojkar, ki včeraj ni imel treninga. "Iz Avstrije smo se vrnili v zgodnjih jutranjih urah in trener Sebastijan Škorc nam je privoščil prost dan, kar je redkost, že danes dopoldan pa se bomo v dvorani Tabor spet potili. Brez trdega dela ni uspehov," se zaveda nadarjeni odbojkar.

Andrej Petelinšek

"Ena lovorika se nam je izmuznila iz rok, na voljo sta še dve. Z igrami smo dokazali, da se lahko enakovredno kosamo s Kamničani in Ljubljančani in da tekmeca lahko tudi premagamo, zato bo boj za naslov državnega prvaka in pokalno lovoriko zelo zanimiv. Upam, da v dneh, ko se bodo začeli odločilni boji v obeh tekmovanjih, v naši ekipi ne bo obolenj ali poškodb. Ponuja se nam velika priložnost, da po dolgih letih z vrha slovenske moške odbojka sklatimo ACH. Verjamem, da smo sposobni podviga," je pogovor sklenil Rok Možič.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta