ACH Volley izkoristil izkušnje in svežino ter premagal ambiciozni Maribor

STA, M.D.
28.02.2021 22:10
Odbojkarji ACH Volleyja so enajstič skupno in tretjič zaporedoma prvaki srednjeevropske lige. Do prve lovorike v novi sezoni so serijski državni prvaki še drugič prišli na zaključnem turnirju v avstrijskem Zwettlu, potem ko so v finalu s 3:1 (-23, 18, 27, 18) premagali ambiciozni Merkur Maribor, ki je prvič igral v finalu tega tekmovanja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčani bodo zdaj misli usmerili k končnici državnega prvenstva.
Ziga Zivulovic Jr.

"Maribor je kakovostna ekipa. V letošnjih medsebojnih dvobojih vodi z 2:1, a jaz verjamem v svoje fante. Verjamem, da bodo najboljši, ko bo to najbolj potrebno," je pred tekmo z Merkurjem Mariborom dejal trener oranžnih zmajev Matija Pleško. Za zaupanje so se trenerju igralci zahvalili z zmago in se na najboljši način oddolžili četi Sebastijana Škorca, ki je dobila zadnji dve medsebojni srečanji v državnem prvenstvu, ki sta jim zagotovila prvo mesto po rednem delu.

Odločilni trenutki finala so se dogajali v končnici tretjega niza, ko so varovanci Matije Pleška izkoristili svoje izkušnje, ubranili dve zaključni žogi, nato pa povedli z 2:1. S tem so si priborili tudi psihološko prednost, fizično pa so tako ali tako imeli, saj so se skozi sobotni polfinale sprehodili, Mariborčani pa so porabili ogromno moči za tesno zmago proti Calcitu Volleyju.

V prvem nizu sta obe ekipi naredili veliko napak. Servis jima ni stekel, nekoliko bolj zbrani pa so bili vendarle Štajerci, ki so niz dobili s 25:23. V drugem so Ljubljančani vendarle začeli bolje servirati, sredi niza so prišli do vodstva s 16:11. Trener Mariborčanov Sebastijan Škorc je iz igre potegnil Alena Šketa, v igro poslal Žigo Donika, a tudi to ni preprečilo izenačenja na 1:1.

Ziga Zivulovic Jr.

Na začetku tretjega niza je v ospredje stopil štajerski sprejemalec Rok Možič. S servisi in točkami v napadu je poskrbel za vodstvo 10:5, toda razpoloženi Božidar Vučićević je mlademu Mariborčanu in njegovim soigralcem hitro vrnil, tako da so Ljubljančani tekmece na 17. točki ujeli, po bloku Mateja Köka pa tudi prešli v vodstvo. Toda blok je zablestel tudi na drugi strani, Miha Cafuta je z dvema Merkur popeljal v vodstvo z 21:19, nato je Šket z njim preprečil izenačenje na 22:22. A ACH je vztrajal, ubranil dve zaključni žogi, nato pa sam izkoristil tretjo.

To jih je še dvignilo. Gregor Ropret je na začetku četrtega niza dosegel dva asa, po drugem je bilo na semaforju že 4:0. Posnemal ga je z asom še Amir Touhteh, po njegovem neubranljivem servisu je bilo že 7:2. Do konca se Štajercem ni več uspelo približati, tako da je prva domača lovorika v tej sezoni odšla v Ljubljano.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta