Merkur Maribor na prvem mestu po prvem delu sezone, v Ljubljani so ugnali ACH Volley

STA, M.R.
21.02.2021 11:49
O prvem mestu v rednem delu moškega državnega odbojkarskega prvenstva je odločal zadnji krog, v katerem sta se sinoči v Ljubljani pomerila 17-kratni prvak ACH Volley in Merkur Maribor. Drugič na tretji tekmi sezone so medsebojno tekmo dobili Mariborčani, Ljubljančane so po izenačenem boju premagali s 3:1 (-24, 21, -23, -23).
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ziga Zivulovic Jr.

Tekma je bila izenačena od začetka do konca. Vsi nizi so se odločali v končnici, prav nobena ekipa ni imela večje prednosti od petih točk - prednost 11:6 so v tretjem nizu zapravili oranžni zmaji, odločale pa so malenkosti. Obe ekipi sta pokazali borbeno in tudi dokaj kakovostno predstavo, na koncu so bili Štajerci nagrajeni za nekoliko večjo energijo in mogoče tudi željo.

Igor Napast

Tako Ljubljančani so na servisih veliko tvegali, oboji pa so bili zanesljivi v napadu, blokerji niso bili opazni. Še najbolj Iranec v ljubljanskem moštvu Amir Touhteh, ki je dvema blokoma dodal še dva asa in 11 točk v napadu. Svoje je v domači vrsti dodal Božidar Vučićević, dosegel je 20 točk, a domača tujca je zasenčil Libijec v mariborski vrsti Ahmed Ihbajri. Z 29 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme, spet pa mu je odlično Pomagal Rok Možič, ki je v statistiko vpisal 20 točk in tudi zadnjo na tekmi.

Ziga Zivulovic Jr.

Zadnji krog je odločal tudi o petem mestu, za katerega so se potegovale tri ekipe. Osvojili so ga odbojkarji Hiše na kolesih Triglava, ki so po pričakovanju zmagali v Novem mestu in izkoristili najboljši izhodiščni položaj.

Ziga Zivulovic Jr.

Panviti Pomgrad ni pomagala presenetljiva zmaga proti Calcitu Volleyju, z njo so si zagotovili le šesto mesto. Tretjeuvrščeni Kamničani so bili v Murski Soboti nerazpoloženi, naredili so ogromno napak, predvsem na servisu, niso pa igrali z najmočnejšo postavo.

Ziga Zivulovic Jr.

Tekmo so sicer dobro začeli, povedli s 6:2, toda nato so na igrišču zagospodarili Prekmurci. Niz so gladko dobili, bržkone pa je bil odločilen drugi niz, v katerem je Calcit že vodil s 24:22, a nato domačim dopustil štiri zaporedne točke. Tudi v tretjem sta bili ekipi še na 23. točki izenačeni, zadnji dve točki pa sta pripadli gostiteljem.

Ziga Zivulovic Jr.

Salonit Anhovo je četrto mesto potrdil s težko priborjeno zmago v Hočah. Gostitelji, ki so pred zadnjim krogom upali na spodrsljaj Kranjčanov in Sobočanov, so vodili z 2:1, toda preostala dva niza sta pripadla Kanalcem, pri katerih je Matic Vrtovec dosegel kar 30 točk.

Ziga Zivulovic Jr.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta