Brina Bračko: Če je bilo drugo mesto še pred mesecem videti nedosegljivo, je zdaj na dosegu roke

Zmago Gomzi
10.02.2021 09:00
Odbojkarica Branika želi Kamničankam odščipniti točko, ki bi jim prišla zelo prav v boju za drugo mesto
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Odbojka je doma v družini Bračko. Oče Zdravko je nekdanji odbojkar Maribora in slovenski reprezentant, brat Rok kot posojeni igralec Merkurja igra za Hoče, Brina Bračko pa za Novo KBM Branik. Ekipo serijskih državnih prvakinj, ki pa ji v letošnji sezoni ne gre po načrtih. O razlogih smo že večkrat pisali, dobro jih pozna tudi Bračkova, 21-letna in 182 centimetrov visoka reprezentančna blokerka, ki je odbojko začela igrati kot osnovnošolka v Formisu, kot mariborska srednješolka pa je prestopila k Braniku, najprej h kadetski in mladinski ekipi ter od 17. leta k članski. Je ena najboljših igralk, tudi kapetanka.

"Slabše predstave so bile tudi posledica koronavirusa, saj je bila večina igralk v dvotedenski karanteni, po kateri se je bilo težko vrniti. Ko smo ujeli ritem treningov, se je igra močno izboljšala, v zadnjih dveh tekmah je že bila na visoki ravni, kar je spodbudno pred odločilnimi tekmami v prvem delu prvenstva. Tudi spremembe v igralskem kadru so naredile svoje, novi igralki, Danijela Džaković in Anđela Veselinović, sta potrebovali čas za privajanje na novo okolje, pred kratkim pa se je vrnila še dolgo poškodovana Lorena Lorber Fijok," je povedala Bračkova. In z nasmehom dodala, da je na vzdušje precej vplivala vrnitev slednje: "Ko ni bilo Lorene, je za ozračje v ekipi skrbela Danijela. Zdaj pa sta obe in je še bolj pestro."

Brina Bračko je bila vesela vrnitve Lorene Lorber Fijok. 
Tadej Regent

V zadnjih dveh tekmah so bankirke premagale Novogoričanke in Šempetrčanke, neposredne tekmice na lestvici. "Če je bilo drugo mesto še pred mesecem videti nedosegljivo, je zdaj na dosegu roke. Smo dve točki pred Primorkami in eno za Šempetrčankami," je dejala sogovornica, ki z optimizmom zre tudi proti današnji tekmi 19. kroga proti vodilnim Kamničankam, čeprav so te še previsoka ovira. Dvakrat v sezoni so jih Gorenjke gladko odpravile in jim bežijo za kar 15 točk. "Ne bojimo se jih, a če bi jim odščipnile točko, bi to že bil uspeh. Naš cilj po prvem delu prvenstva je drugo mesto, v drugem pa boj za naslov prvakinj," je želje razkrila Brina Bračko.

Drugi pari 19. kroga, danes ob 17. uri: Šempeter - GEN-I; ob 18. uri: Luka Koper - Grosuplje; ob 19. uri: Ankaran - Krim.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta