Odbojkarji Merkurja Maribora še enkrat zmagali. Rok Možič: Leteli smo po igrišču. Neverjetna tekma!

STA, VČ
07.02.2021 08:51
Odbojkarji Merkurja Maribora so v 19. krogu še enkrat dokazali, da so resni kandidati za osvojitev naslova državnega prvaka
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Po ACH Volleyju so v svoji dvorani premagali še Calcit Volley, boljši so bili s 3:0 (19, 26, 19). Na tretji tekmi je bila to njihova prva zmaga proti zasedbi iz Kamnika, pred katero imajo zdaj na lestvici šest točk prednosti. Za vodilnim ACH Volleyjem pa točko zaostanka.

Prejšnja dva medsebojna obračuna sta se končala z izidom 3:2 v korist Calcita, morda bi se zgodba lahko ponovila, če bi gostje izkoristili svoje priložnosti v drugem nizu, v prvem jih namreč niso imeli. Po začetnem zaostanku so še pred končnico Mariborčane ujeli, nato vodili s 23:22, Jan Klobučar jim je z asom za 25:24 tudi priboril tudi zaključno žogo, toda Ahmed Ikhbayri in Rok Možič sta domačim vendarle zagotovila vodstvo 2:0. S tem sta tudi vlila dodatnih moči svoji ekipi, ki je tudi v tretjem nizu od začetka do konca nadzorovala položaj.

Z izjemo sprejema so bili gostitelji boljši v vseh elementih. Ob mreži so zasenčili blokerje Calcita, glavna razlika med ekipama je bila v napadu. Ikhbayri in Možič nista veliko grešila, manj kot na drugi strani Mitja Gasparini, ki je sicer dosegel dva asa, a tudi pri servisu ni bil na običajni ravni. Ihbajri je bil z 20 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

Panvita Pomgrad in Hiša na kolesih sta se v Murski Soboti udarila za vsaj začasno peto mesto na lestvici. Tekma je bila izenačena, domači so jo dobili s 3:0, a vse nize odločili šele v podaljšani končnici. V prvem nizu so imeli Gorenjci prvi zaključno žogo, nato zapravili še dve, z dvema zaporednima točkama pa je niz odločil Jakob Rojnik, na koncu z 20 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme.

V drugem nizu so gostje na začetku vodili že za pet točk, toda domači so jih ujeli, dobili pa tudi končnico, kar se je ponovilo tudi v tretjem. Triglav je še vodil s 16:12 in 17:14, a se je nato povsem razigral povratnik na slovenska igrišča, nekdanji reprezentančni kandidat Alen Djordjevič Kamenik. Kljub njegovi simultanki so imeli triglavani spet zaključno žogo za podaljšanje upanja, ubranil jo je Urban Drvarič, ki je na koncu z blokom tudi končal tekmo. Pred tem je prednost na stran Prekmurcev vrnil as Rojnika.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta