V mislih Mariborčanov že spopad s prvaki in boj za prvo mesto

Zmago Gomzi
14.02.2021 18:00
Mariborski odbojkarji so premagali novomeške, ki so se jim močno upirali le v tretjem nizu
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žiga Donik je za zmago prispeval enajst točk.
Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinsek

Pred tekmo predzadnjega kroga državnega prvenstva med Merkurjem Mariborom in Krko so bili Mariborčani veliki favoriti, to vlogo so v dvorani Tabor tudi potrdili z zmago s 3:0. Varovanci Sebastijana Škorca so osvojili 17. zmago v tem prvenstvu, o prvem mestu v rednem delu bo tako odločala tekma z ACH-jem v 21. krogu, ki bo 20. februarja ob 20.30 v Ljubljani.

"Nekateri odbojkarji igrajo zelo veliko, zato je bila tokratna tekma priložnost, da se malo spočijejo. Tisti, ki so igrali namesto njih, so pokazali, da lahko vsak trenutek računam nanje. V ponedeljek začnemo priprave na tekmo proti državnim prvakom, v kateri bomo napadali zmago," je pojasnil trener Merkurja Maribor Sebastijan Škorc.

Strateg mariborske ekipe je počitek namenil Alenu Šketu, Filipu Uremoviću in Alanu Košenini. Namesto slednjega je kot prosti odbojkar zaigral Aljaž Herman. "Zadovoljen sem, da mi je trener ponudil priložnost za igro. Po dveh lahko dobljenih nizih smo v tretjem zaigrali za spoznanje slabše in ni veliko manjkalo, da bi bili ob niz. Z mislimi smo že pri tekmi proti ACH Volleyju," je povedal Herman. "V prvem in drugem nizu smo igrali slabo, v tretjem zelo dobro.To je spodbudno pred tekmami za uvrstitev v četrtfinale," je razložil trener Krke Tomislav Mišin.

Rezultati 20. kroga: Merkur Maribor - Krka 3:0 (25:15, 25:14, 29:27), Triglav - Hoče 3:1 (25:18, 25:18, 19:25, 25:22), Salonit Anhovo - Panvita Pomgrad 3:2 (23:25, 29:31, 25:20, 25:11,15: 8), Calcit - ACH danes ob 20. uri; vrstni red: Merkur Maribor 53 točk, ACH 51, Calcit 44, Salonit Anhovo 31, Triglav in Panvita Pomgrad po 18, Hoče 17, Krka 5.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta