(RECEPT) Cimetove zvezdice, ki jih ni potrebno peči

Bonbon Bonbon
24.11.2020 06:00
Ne upirajte se. Praznični val je pred vrati in prepustite se mu s to slastno in neverjetno enostavno zimsko klasiko.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Potrebujemo:

500 g fino mletih mandljev
5 beljakov
450 g mletega sladkorja
dve žlički mletega cimeta

Iz beljakov stepemo trd sneg (preden začnemo stepati, dodamo ščepec soli. Začnemo z najnižjo hitrostjo mešalnika in končamo z najhitrejšo). Med stepanjem dodamo zmleti sladkor in potem stepamo, da se sneg lepo sveti. Skodelico snega spravimo v hladilnik, v preostanek pa vmešamo mandlje. Vgnetemo testo (s spiralnimi nastavki mešalnika ali z rokami). Da se ne lepi, delovno površino potresemo s kristalnim sladkorjem. Kepo ovijemo v folijo in za uro ali dve pustimo v hladilniku.

Testo potem na delovni površini, dobro posuti s sladkorjem, razvaljamo na približno pol centimeter debeline. Z modelčkom izrezujemo zvezdice. Modelček vedno vtisnemo v sladkor, preden izrežemo novo zvezdico, tako se ne bo lepil na testo, kraki pa bodo lepi. Zvezdice zložimo na pekač na peki papir. Na vsako damo malo beljaka, ki smo ga shranili, in ga lepo razvlečemo po zvezdici, da je površina lepo gladka (najlažje gre z zobotrebcem). Na sredino zvezdice damo kupček beljaka, potem pa z zobotrebcem vlečemo maso v vsak krak posebej; dela je veliko, ampak se splača za končni učinek.

Zvezdice pustimo čez noč pri sobni temperaturi, da se posušijo. Ni jih treba peči, če pa se kdo odloči za peko, naj zvezdice peče pri 130 do 150 stopinjah okoli pet minut - bolj se morajo sušiti kot peči, da beljak ostane bel. Ko so zvezdice suhe, jih zložimo v pločevinasto škatlo. Ob njih ne hranimo drugega peciva, ker so zelo aromatične in bi se drugi piškoti morda preveč navzeli cimetove arome.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta