Ne ujemite se v past vezav ponudnikov

Vsebino omogoča A1 Vsebino omogoča A1
08.06.2021 10:08

Telekomunikacijski operaterji s privlačnimi ponudbami privabijo stranke, z vezavami pa jih priklenejo nase. Se je tej praksi mogoče izogniti?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Skoraj zagotovo ste se že kdaj zavezali, da boste storitev telekomunikacijskega operaterja, pa naj gre za dostop do interneta, televizijo ali mobilno telefonijo, uporabljali vsaj dve leti. V zameno za popust pri mesečni naročnini ali pa subvencionirano ceno naprave, se razume.

A ker so telekomunikacije zelo dinamično področje, sta dve leti izredno dolga doba. Sploh za mobilne telekomunikacije in pametne telefone, kjer se tehnološka moda izredno hitro menja. Takrat se meseci vlečejo še dlje ...

Shutterstock

Z ali brez vezave pri operaterju?

Danes skoraj vsi operaterji nove stranke vabijo s privlačnimi akcijskimi ponudbami, te pa pogosto spremlja tudi droben tisk. Oglaševana cena pogosto velja nekaj mesecev – navadno 3, 6 ali 12 mesecev –, medtem ko je pogoj za pridobitev ugodnosti podpis pogodbe o vsaj dveletni (24-mesečni) zvestobi. Da bi dobili realno ceno paketa, moramo torej poznati nekaj zahtevnejše osnovnošolske matematike, sicer nas po začetni evforiji čaka ne prav lepo presenečenje v obliki znatno višjega računa (na katerega se moramo pripraviti v naprej).

Če torej operater ponuja tri mesece naročnino po polovični ceni, to pomeni, da v celem obdobju vezave pri današnjih povprečnih cenah paketov okoli 50 evrov dobimo komaj dobrih 6 odstotkov popusta. Celo v primeru, ko bi se takšna »radodarna ponudba«, torej plačevanje naročnine prepolovilo za obdobje 12 mesecev, bi popust v dveletnem obdobju vezave znašal 25 odstotkov. Večina ponudb je seveda vmes med tema vrednostma, navadno precej bližje prvi kot drugi. 10-odstotni popust za dveletno vezavo pa se ne sliši več tako mikavno, kajne?

Vezava = past

Da lahko t. i. vezavo enačimo kar s pastjo, vemo vsi, ki smo jo kdaj poskusili prekiniti. Če nismo ravno blizu konca obdobja vezave, ali pa če je predmet vezave še kakšna dodatna naprava (npr. telefon ali televizor), potem smo ujeti v primežu, ki ga je postavil operater – predčasen odhod je namreč povezan z visokimi stroški – vrniti moramo namreč razliko v ceni storitve/naprave, ki je seveda obračunana ne le po polni, temveč včasih še celo po napihnjeni ceni.

Shutterstock

S to prakso pa je letos prekinil operater A1 Slovenija in začel ponujati telekomunikacijske pakete brez vezave. Takšen pristop lahko le pozdravimo in si želimo, da bi čim prej naletel na posnemovalce.

Mogoče obstaja rešitev ...

Edina rešitev za »talce vezav« je morebitna podražitev ali druga sprememba uporabljanega paketa s strani operaterja. Takrat lahko naročnik skladno s trenutno veljavno zakonodajo izkoristi določbo, ki mu omogoča, da v primeru spremembe pogojev s strani operaterja odstopi od pogodbe, a mu pri tem ni treba poravnati stroškov odpovedi naročniškega razmerja, razlike v prejetih ugodnostih, kazni ali drugih t. i. administrativnih stroškov.

Preberite novo digitalno prilogo v celoti, brezplačno

Prenos PDF

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.