Leseni penis je v gore vabil množice turistov: Najprej je izginil, sedaj je nazaj, še večji

Gr.G.
04.12.2020 08:21
Čudežno izginotje nenavadne skulpture je preiskovala tudi policija, vendar lesenega falusnega kipa niso našli.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na 1738 metrih višine je z razgledne točke na gori Grünten, kjer je stal štiri leta, pred nekaj dnevi izginil bizarni "spomenik". Kultni dvometrski penis, ki so ga številni pohodniki izkoristili za spominsko fotografiranje. Postavljen je bil namreč na izletniški razgledni točki v Alpah na jugu Nemčije, blizu meje z Avstrijo.

Čudežno izginotje nenavadne skulpture je preiskovala tudi policija, vendar lesenega falusnega kipa niso našli. Poleg tega jim je težave predstavljalo tudi dejstvo, da ni znan lastnik kipa, torej tudi ni oškodovancev. V nočni akciji pa ga je sedaj nekdo odžagal, zanimivo v vsej zgodbi pa je tudi to, da pravzaprav do danes nihče ne ve, kdo ga je prinesel na goro. In zakaj. 

Sedaj pa se je na vrhu Bavarske gore pojavil nov, še večji kip, za katerega prav tako ni znano, kdo je njegov snovalec oziroma lastnik. Na vrhu gore Grünten tako stoji še večjim lesenim kipom moškega spolnega uda, poročajo nemški mediji, ta pa je podprt z več drogovi. Na kameri, ki je namenjena nadzoru bližnjega smučišča, naj bi bilo mogoče prepoznati nekaj oseb, ki skulpturo postavljajo, vendar je kvaliteta slike preslaba, da bi jih lahko identificirali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta