(RECEPT) Koruzna kremna juha

Zora Štok Zora Štok
28.09.2024 08:00

Tako pripravljena juha je značilna za Mehiko, sploh zato, ker jo okrasijo s poblano papriko, eno najbolj značilnih mehiških paprik, in kakšnim tipičnim mehiškim sirom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Sestavine:

40 dag koruze (po možnosti bele)

6 dl piščančje juhe

sol, poper

2 jušni žlici masla

1 čebula

3 stroki česna

1 zravnana jušna žlica moke

2 dl mleka

Priprava:

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. V kozici segrejemo maslo, dodamo čebulo in česen ter med mešanjem pražimo, dokler čebula ne uvene. Pazimo, da česen ne porjavi. Potem dodamo koruzo (uporabimo lahko tudi zamrznjeno), premešamo, dolijemo juho in povečamo ogenj. Vsebina kozice naj zavre, potem temperaturo znižamo in kuhamo, dokler koruza ni povsem mehka. Solimo in popramo. Moko zmešamo z mlekom in to vlijemo v juho ter mešamo, da se ne naredijo grudice. Po potrebi dodamo še malo soli in popra. Juho potem s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku zmiksamo v kremasto zmes, jo vrnemo v kozico in na majhnem ognju kuhamo še nekaj minut.

Juha mora biti kremasta. Glede na to, kako gosto želimo, po potrebi dodamo še malo juhe ali jo dodatno zgostimo z mešanico moke in mleka. Okrasimo jo s sesekljano zeleno papriko in koščki svežega sira, dodamo lahko tudi kislo smetano ali sesekljan koriander.

Tako pripravljena juha je značilna za Mehiko, sploh zato, ker jo okrasijo s poblano papriko, eno najbolj značilnih mehiških paprik, in kakšnim tipičnim mehiškim sirom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta