Kako dolgo naj bi trajal dober spolni odnos? To je magična številka ...

D.Ži
29.07.2020 09:40

Kar je enemu predolgo, je drugemu prekratko. Tako je tudi med rjuhami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Spolna nagnjenja in zanimanja se razlikujejo od osebe do osebe, o tem, kako dolgo naj bi trajal seks, pa so Avstralci celo našli soglasje, piše Daily Mail. Raziskava, ki jo je izvedlo britansko podjetje LoveHoney, ki se ukvarja s prodajo spolnih pripomočkov, razkriva, da je magičen čas 30 minut. Rezultati so pokazali, da si 40 odstotkov vprašanih želi, da bi seks trajal pol ure ali več, samo 24 odstotkov jih je potrdilo, da je v njihovi zvezi temu tudi zares tako. Okoli 47 odstotkov vprašanih Avstralcev je izjavilo, da njihov seks traja okoli 15 minut, 16 odstotkov vprašanih pa priznava, da v povprečju seksajo le 10 minut. Seksologinja Tracey Cox pravi, da se ljudem ni potrebno sekirati glede dolžine spolnega odnosa.
"Trideset minut je za nekatere premalo, drugim pa preveč. Če sta z dolžino odnosa zadovoljna oba, je to edino, kar šteje. Namen vsega je, da se redno povezujeta. Lahko gre za seksi poljub ali neke vrste predigro, za katero ni nujno, da se razvije v kaj več," dodaja. Raziskava je odkrila tudi, v katerem življenjskem obdobju so ljudje s svojim spolnim življenjem najbolj zadovoljni. 14,6 odstotka ljudi v starostni skupini od 36 do 40 let je svoje spolno življenje ocenilo z desetko. Druga najsrečnejša skupina so tisti, ki so stari med 46 in 50 let, 13,5 odstotka njih jih svoje spolno življenje ocenjuje z najvišjo možno oceno. V skupini 56 do 60 let se z enico ocenjuje 10 odstotkov vprašanih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta