10 znakov, da imate staro dušo in s seboj nosite spomine iz prejšnjih življenj

D.Ži
27.01.2021 09:25
Stare duše pazijo druga na drugo, poskušajo se najti, vzpstaviti stik, saj razumejo, da so povezane. V takšnih situacijah se dobro vidijo globoke vezi med ljudmi, pravi duhovna voditeljica Karen Brailsford.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Koncept stare duše napaja ideja, da so naša telesa le posode, ki jih napolni duh. Stara duša pa je duša, ki ima za seboj že veliko reinkarnacij in se še naprej reinkarnira, da bi prišla do lekcij, se zacelila in sklenila karmične sporazume, pravi intuitivni svetovalec Randi Merzon. Drugi koncept pravi, da smo vsi inkarnacije univerzalne življenjske sile, stare duše pa so v to modrost vtkane na globlji življenjski ravni. 

"Verjamem, da obstajata brezčasnost in večnost, do katerih imamo vsi dostop. Gre za jedro resnice. Na nek način smo vsi stare duše, morda v različnih življenjih raziskujemo različne aspekte tega," meni Karen Brailsford, duhovna voditeljica in avtorica knjige  'Sacred Landscapes of the Soul'. Da smo stare duše, ljudje običajno jemljemo kot kompliment, saj te besede povezujemo z modrostjo. Po drugi strani pa se zdi življenje mladih, novih duš lažje, saj s seboj nosijo manj prtljage. Po mnenju Brailsfordove obstaja 10 znakov, ki kažejo na to, da je posameznik stara duša. 

Profimedia

1. Stare duše imajo zelo radoveden um, predane so iskanju resnice in modrosti. 

2. Vidijo široko sliko sveta okoli sebe, zato se lažje spopadajo z nepomembnimi rečmi in ne gojijo nesmiselnih zamer. Dobro znajo prebrati ljudi.

3. Spremlja jih občutek, da sem ne spadajo. Biti stara duša pomeni, da je vzpostavljanje stika, zlasti v mladih letih, z drugimi težje. Čeprav ima tak človek mlado telo, je precej bolj zrel in moder kot vrstniki. Stare duše niso obsedene z materialnimi dobrinami. Pomembnejša so jim doživetja in izkušnje. Vodi jih intuicija.

4. Prepoznajo stare duše, ko jih srečajo. Prava stara duša razume, da ni edina. Stare duše pazijo druga na drugo in so hvaležne, da so se našle.

5. Počutijo se globoko povezane z vsem. Ne samo, da se stare duše počutijo močno povezane z bogom, duhovnim svetom, vesoljem, močno povezanost čutijo tudi z naravo in ljudmi, ki se nahajajo v njihovem najožjem krogu, včasih tudi s  tujci. 

6. Stare duše so uporniške. Ker vidijo širšo sliko in so  tako izven okvirjev, ki sestavljajo realnost ostalih, rade počnejo reči na svoj način. Ne le, da mislijo izven okvirjev, pogosto so prepričane tudi, da okvirji in škatle sploh ne obstajajo. Bolje znajo ločiti nujno od nenujnega

Profimedia

7. Modrejše so od vrstnikov. Že v otroštvu takšni ljudje pogosto slišijo, da so modrejši od vrstnikov, pa tudi sami se počutijo nekako starejše in pametnejše. Bolje razumejo svet okoli sebe. Staro dušo lahko prepoznamo celo v novorojenčkih.

8. Niso materialisti. To jih ne zanima. Imajo občutek, da živimo v materialističnem svetu, a obstaja kaj pomembnejšega od tega. Zavedajo se, da ni vse, kar so nas učili starši in učitelji, vedno res in nujno.

9. Notranji svet jim je pomembnejši. Trenutki samote so zanje ključni. Takrat se napolnijo s pozitivno energijo in okrevajo po vsem, kar jih je psihično izčrpalo. To je za njihovo duhovno zdravje zelo pomembno. Če se vsaj za nekaj časa ne bodo mogli izolirati od drugih, se lahko tako zelo izčrpajo, da zbolijo.  Duhovna rast in širjenje obzorij sta jim pomembnejša od sreče in udobnega življenja. Radi meditirajo.

10. Imajo talente iz preteklosti. V sebi nosijo spomine in sposobnosti iz prejšnjih življenj, v tem življenju pa se urijo. Zato so pogosto zelo uspešni v nečem, kar z njihovo družino nima nobene povezave. Če je vaš otrok drugačen od vrstnikov in se raje zadržuje v naravi, kot pa pred televizorjem, mu pustite, da sledi svojim sanjam. Naj razvija talente, ki iz leta v leto postajajo bolj opazni. Poslušajte ga, kaj vam govori, morda se boste od njega kaj naučili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta