8 nasvetov, s katerimi boste poskrbeli za dobro počutje

Petra Logar Petra Logar
10.05.2019 06:17

Enotni nasvet, ki pomaga vsem je: počnite tisto, kar vas veseli in sprošča. Ne pozabite nase, vsak dan si namenite nekaj časa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne pozabite nase in na svoje želje.
Profimedia

Zaradi preobilice dela, službenih in družinskih obveznosti, se zgodi, da pozabimo nase in na svoje želje. Kar ni prav, čas, ki ga namenjamo sebi, je zelo pomemben, pravijo psihologi in dodajajo, da s tem veliko lažje premagujemo stres, ostajamo v dobri psihični formi in se počutimo veliko bolje.

Enotnega nasveta ni

Ljudje pogosto obiščejo terapevta, ker so izčrpani ali izgoreli in enostavno ne morejo več naprej. Terapevt psiholog jim bo svetoval, naj si vzamejo čas zase in sebe postavijo na prvo mesto, kar pogosto ni lahko.
Kako premagati stres in izgorelost, pa je odvisno od vsakega posameznika. Nekomu, ki ima rad potovanja, pomaga, če se na pot za nekaj dni odpravi sam, spet drugemu bi takšno potovanje predstavljalo stres, ker se najbolje počuti v družbi.
Doktor psihologije Alisa Ruby Bash iz Kalifornije: »Svojim pacientom svetujem, da si napišejo seznam desetih stvari, ki bi jih naredili zase, če bi se imeli vsaj dvakrat rajeVečina ljudi se dobro zaveda, kaj je tisto, kar bi morali storiti zase, da bi se počutili bolje. Pravzaprav gre samo za preprosto dejstvo, da bi morali početi stvari, za katere smo prepričani, da nam pomagajo in nas sproščajo,« je povedala Basheva.

Profimedia

Preberite si nekaj idej, ki jih svetuje dr. Basheva in vam lahko pomagajo do boljšega počutja:

1. Pojdite na masažo
Četudi niste še nikoli bili, je sedaj čas, da naredite ta korak. Masaža sprošča, pomagala vam bo, da boste sprostili mišice, boleči hrbet, izboljšali si boste prekrvavitev in po masaži se boste počutili bolje. Tudi spali boste bolje.
2. Gibajte se
Gibanje zares dela čudeže. Če je le mogoče, izberite gibanje na prostem, sprehod, hoja, tek ali kolesarjenje bodo popolnoma spremenili vaše počutje. In ko se boste potem še oprhali, se boste počutili zares fantastično.
3. Pojdite na terapijo
Skrb zase vključuje psihično, čustveno, duhovno skrb. Včasih je lažje začeti delati na sebi s pomočjo terapevta. Terapija lahko popolnoma spremeni vaše življenje na bolje. Poiščite dobrega terapevta in bodite med pogovorom odkriti do sebe.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta