Raziskava razkriva: 32 dni na leto poslušamo

Gregor Grosman Gregor Grosman
27.07.2019 01:26

Evropsko populacijo sestavlja kopica dobrih poslušalcev, kažejo rezultati raziskave, ki razkriva, da povprečen človek dnevno preživi dve uri in devet minut ob poslušanju glasbe, podkastov in zvočnih knjig, kar skupaj znese kar 32 dni na leto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Družba Mastercard ugotavlja, da je znesek, porabljen za zvočno zabavo, v zadnjih dvanajstih mesecih poskočil za 19 odstotkov in je v povprečju po celotni Evropi dosegel 212 evrov na osebo na leto. Bolj zapravljivi so moški, ki za zaposlitev svojih ušes v povprečju namenijo 73 evrov več na leto kot ženske.
Skoraj polovica evropske populacije (48 odstotkov) trdi, da slušalke uporablja vsak dan, pri tem prednjačijo milenijci, ki s slušalkami v ušesih vsak dan preživijo eno uro in 53 minut. Na poti posluša glasbo, podkaste ali zvočne knjige 81 odstotkov odraslih, skoraj tri četrtine (74 odstotkov) pa si s poslušanjem olajša čiščenje doma. Ženske so boljše poslušalke od moških, a le za tri minute dnevno, starostna skupina med 25 in 34 leti pa je tista, ki posluša največ zvokovnih knjig.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta