(INTERVJU) Milan Kučan: Velik problem vidim v diletantskih politikih, ki nimajo izkušenj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Očitno je danes s karto ogroženosti najlažje mobilizirati javno mnenje in upravičiti svoja dejanja."
"Očitno je danes s karto ogroženosti najlažje mobilizirati javno mnenje in upravičiti svoja dejanja."
Robert Balen
Kako ocenjujete delo premierja Roberta Goloba? Se je njegova vlada česa naučila iz napak, ki jih je storila v prvi polovici mandata? Premier je bil na zadnjem koalicijskem vrhu precej prepričan v drugi mandat, pravi tudi, da je koalicijska pogodba predvidena za osemletno obdobje. Mu bo uspelo, je na pravi poti? Kakšne so sploh razlike med prejšnjim premierjem Janezom Janšo in zdajšnjim Robertom Golobom? Kakšno prihodnost pa napovedujete Janševi stranki?

Tudi ta vprašanja smo postavili Milanu Kučanu, čigar besede vselej močno odmevajo v javnosti. Nekdanji predsednik države je med drugim pokomentiral spor glede Magnificovega koncerta v Tivoliju, v svojih odgovorih pa je omenil tudi Slavka Gabra, Ljudmilo Novak, Boruta Pahorja, Marto Kos, projekt drugega bloka nuklearke ... "Trenutno je zdravstvo res najbolj aktualno, ker ima to področje učinek na vse državljane, vendar je z vidika dolgoročne perspektive države in naroda izobraževanje, torej polje šolstva tisto, čemur bi ta vlada morala posvečati največ pozornosti. Državljani smo zaradi razmer v šolstvu vse bolj zaskrbljeni. Ni učiteljev, njihovo delo ni cenjeno, ni kvalitetnega pouka, ta spoznanja prodirajo v zavest, kar bo predstavljalo nov močan pritisk na vlado," napoveduje naš sogovornik.

Kako pa Kučan gleda na napetosti v mednarodni skupnosti? Zakaj sta politiki Banjamina Netanjahuja in Vladimirja Putina uspešni? Kako sploh doseči mir na vojnih območjih? Imajo lahko ta tudi vpliv na prostor nekdanje Jugoslavije? Bi morali biti tukajšnji državljani zato zaskrbljeni?

Preberite v intervjuju! 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta