(RECEPT) Riba v solati

Zora Štok Zora Štok
04.07.2020 04:40

​Tako pripravljeno ribo radi postrežejo na Švedskem. Uporabimo lahko polenovko, lososa, škarpeno in druge ribe s čvrstim mesom, solato pa lahko postrežemo tudi toplo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

60 dag čvrstih ribjih filejev
1 por
2 srednje veliki rdeči čebuli
2 stroka česna
sol, poper
olje
1 limona
1 jušna žlica kaper
sesekljan koprc
Filete solimo in popramo, jih pokapljamo s sokom polovice limone in naložimo v namaščen pekač. Pečemo 15 do 20 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija.
Por temeljito očistimo med listi in ga narežemo na pol centimetra debele kolobarje. Čebulo narežemo na ne preveč tanke polmesece, česen narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in na hitro prepražimo por, da po robovih nekoliko porjavi, čebula pa naj se le malo zmehča. Dodamo rezine česna, premešamo, dodamo še kapre.
Pečene fileje narežemo na za grižljaj velike kose in jih v skledi previdno premešamo s praženim porom in čebulo. Prelijemo z malo limoninega soka in pokapljamo z oljem ter potresemo s sesekljanim koprom, dodamo še tanke rezine limone. Lahko pa iz olja, gorčice, limoninega soka in soli pripravimo preliv.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta