Priznanja za športnico in športnika v Mariboru: Hitreje, višje, močneje!

Denis Živčec
18.07.2021 04:35
Olimpijski duh se je razplamtel na vso moč, delček tokijske olimpijske epopeje pa smo bili tudi prebivalci Slovenije. Slovenska olimpijska bakla, ki je 22. aprila letos začela svojo pot na Ravnah na Koroškem, je obiskala vseh 212 slovenskih občin. Njen plamen je plapolal tudi v Mariboru. Mariborski športniki so baklo ponesli od Pohorja in po mariborskih ulicah do Rotovža, kjer se je dogodek nadaljeval v svečano razglasitev najboljših športnikov Maribora preteklega leta. Zbrane je tam nagovoril predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada in izpostavil, da v Tokio odpotujejo kar štirje mariborski športniki: plavalka Katja Fain, jadralec Žan Luka Zelko, plavalec Martin Bau in tekvondoist Ivan Trajković. Priznanja za športnico in športnika leta sta podelila podžupan MOM Samo Peter Medved in Tomaž Barada. V ženski kategoriji je tretje mesto osvojila odlična mariborska smukačica Ilka Štuhec, ki je na podelitvi ni bilo. Drugo mesto je pripadlo judoistki Metki Lobnik, prvo pa gorski kolesarki Moniki Hrastnik za osvojeno tretje mesto na članskem svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Leogangu. V moški kategoriji je tretje mesto zasedel smučar Boštjan Kline za osvojeno 17. mesto v smuku na svetovnem pokalu v Val Gardeni, drugo plavalec Martin Bau, prvo mesto v kategoriji za športnika Maribora pa tekvondoist Ivan Trajković.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Finiš je pripadel podžupanu Samu Petru Medvedu, ki je baklo v družbi predsednika ŠZM in podpredsednika OKS Tomaža Barade ter Urške Žolnir Jugovar, zlate olimpijke iz Londona, prinesel v Rotovž.
Marko Pigac/mp Produkcija

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta