Slovenska olimpijska bakla na poti po Podravju

Tatjana Vrbnjak
07.07.2021 18:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovensko olimpijsko baklo je v Dupleku Štefka Vegan, udeleženka maratonov na vozičku, predala mladim članom Nogometnega kluba Duplek.
Igor Napast

Slovensko olimpijsko baklo, ki je 22. aprila letos začela svojo pot na Ravnah na Koroškem in bo obiskala vseh 212 slovenskih občin, je te dni mogoče srečati v Podravju. Danes je bila na poti po občinah Lenart, Duplek, Starše in Miklavž na Dravskem polju.

V Dupleku jo je pred novo športno dvorano najprej nosila invalidka maratonka na vozičku Štefka Vegan, nato so jo prevzeli mladi člani Nogometnega kluba Duplek pa člani Karate kluba Duplek in podmladek Judo kluba Duplek, nato so jo dupleški konjeniki nosili po občini in jo pri gramoznici predali atletinji Simoni Veit, Duplečanki, ki je dvakrat nastopila na olimpijskih igrah, in športniku občine Duplek 2020 Juriju Bebru, pri Wake parku Dooplek pa jo je župan občine Duplek Mitja Horvat izročil mladim vejkarjem, ki so z baklo in zastavami nato naredili še nekaj krogov po vodi. Bakla, ki je simbol povezovanja in želi širiti vrednote olimpizma, je doslej obiskala že preko 160 slovenskih občin, svojo pot pa bo sklenila na dan otvoritve olimpijskih iger v Tokiu tam, kjer jo je začela, torej na Ravnah.

"Zelo sem vesela in ponosna, da lahko nosim slovensko olimpijsko baklo. S tem sta poplačana ves moj trud na maratonih in moja vztrajnost," je danes dejala Štefka Vegan. Župan Mitja Horvat pa, da se je Duplek z veseljem pridružil akciji, ki promovira olimpijske igre v Tokiu: "Vključeni so naši mladi športniki in vsi tisti, ki navijamo za naše športnike, hkrati pa predstavimo svoj kraj, naša društva in naše ljudi."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta