(POGOVOR in VIDEO) Miha Krušič, veliki zmagovalec Planice: Pozitivno moramo začeti gledati, ne le negativno

Franja Žišt Franja Žišt
05.03.2023 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Krušič: "Ob petih evrih za pivo v Ljubljani nihče nič ne reče, ob sedmih evrih v Planici se vsi postavijo na glavo." 
Miha Krušič: "Ob petih evrih za pivo v Ljubljani nihče nič ne reče, ob sedmih evrih v Planici se vsi postavijo na glavo." 
Robert Balen
Želeli so pokazati najboljše iz Slovenije, o konceptu otvoritvene prireditve na nordijskem SP v Planici pravi Miha Krušič: "Glasbene izvajalce - DJ Umeka, Avsenike in Laibach - in najboljše v plesu - Opero in balet Ljubljana, folkloro, hiphop in art." Za glavni simbol je Krušič izbral Triglav. "Predstavlja moč in simbol slovenstva. Iz njega lahko prihaja nežno ali močno čustvo, nekaj, kar združuje, mlado, staro, pozitivno, negativno. Zrasli smo pod Triglavom, simbol nas spremlja že nekaj časa. V času, ko nas je korona potolkla, ko se ljudje, namesto da bi se izobraževali, ukvarjajo s tem, kdo je levi in kdo desni, mi je lepo, da so se ob simbolu Triglava z otvoritve vsi počutili dobro, odzivi na to močno noto so nas osrečili." Tudi odziv na vključitev plesalcev v projekt, želeli so pokazati, česa vse so sposobni. "Razen ob koncertu Siddharte leta 2003 za Bežigradom takih odzivov še ni bilo. Všeč mi je, da so plesalci spet dobili neko vrednost. Da imajo tudi mlajši plesalci dober občutek, za katerega se sam trudim že dvajset let, ko želim, da bi imeli profesionalno vejo slovenskega plesalstva." V pogovoru tudi o tem, kako je Južna Afrika povezana s Planico in da je biti oče njegov največji projekt.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta