(FOTO) Moji odpadki - moja skrb

Denis Živčec Denis Živčec
25.04.2021 04:30
V Mestni občini Maribor so tudi letos organizirali spomladansko čistilno akcijo Moji odpadki - moja skrb. Najprej so se lotili desnega brega Drave. Po besedah župana Saše Arsenoviča je glavni namen akcije ozaveščanje javnosti o problematičnosti kopičenja odpadkov in ustreznem ravnanju z njimi. "Želim, da vključimo čim več meščanov, še posebno otrok, da se bomo zavedali, da so smeti v resnici naše," je dejal pred akcijo. Organizacijo čistilne akcije so prilagodili trenutno veljavnim ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa. Akcijo so poimenovali Moji odpadki - moja skrb po lanski uspešni kampanji s tem imenom. "To poimenovanje odraža prav to, kar si s to akcijo želimo, to je ozaveščati Mariborčane o prevzemanju odgovornosti za svoje odpadke. Vse prevečkrat je namreč tako, da skrb in odgovornost zanje prelagamo na druge. To se je še toliko bolj pokazalo v času epidemije, ko so se v naravi začele pojavljati nove vrste odpadkov, kot so odvržene zaščitne maske, rokavice za enkratno uporabo in embalaža za prenos hrane ali pijače," je povedala Neva Pipan iz kabineta župana. Akciji se je pridružilo tudi veliko znanih mariborskih obrazov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neva Pipan, koordinatorka iz kabineta mariborskega župana, in podžupan dr. Samo Peter Medved v akciji Foto: Mediaspeed.net
Mediaspeed.net

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta