V požaru v Franciji umrli mati in sedem otrok

STA, A.L.
06.02.2023 05:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Hudo opečenega očeta, ki je izven življenjske nevarnosti, so rešili, medtem ko so se mati in otroci zadušili zaradi dima.

Požar je zaradi okvarjenega sušilnika za perilo v pritličju hiše izbruhnil kmalu po polnoči. Mati in njeni otroci so se zaradi dima zadušili, medtem ko so bili ujeti na podstrešju, je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal lokalni tožilec Julien Morino-Ros.

Partnerja umrle ženske in očeta treh od sedmih otrok, je rešil gasilec, ki živi v bližini in je posredoval pred prihodom svojih kolegov. Ponesrečenec je utrpel hude opekline, ki pa niso življenjsko nevarne, in so ga odpeljali v bolnišnico.

Po besedah tožilca je poskušal pogasiti požar in je ženi ter otrokom - petim deklicam in dvema dečkoma - rekel, naj se pred plameni zatečejo na njihovo podstrešje v drugem nadstropju hiše. Na njej, kot je dejal, niso našli nobenih znakov, ki bi kazali na kakršnekoli varnostne pomanjkljivosti, čeprav je bila "nekoliko stara".

S požarom, ki je poškodoval tudi sosednjo hišo, se je spopadlo 80 gasilcev, gašenje pa je trajalo več ur, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zadnji podobni nesreči sta se v Franciji zgodili decembra lani. Najprej je sredi meseca v požaru, ki je izbruhnil v sedemnadstropni stanovanjski stavbi v predmestju Lyona, umrlo deset ljudi, med njimi štirje otroci. Dober teden zatem pa sta v požaru v kraju Pont-Audemer na severu Francije umrla dva otroka, še en pa je bil huje poškodovan.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?