Rusija zaradi poročanja iz Kurska preiskuje tri tuje novinarje

STA, A.L.
27.09.2024 10:16

Ruska varnostna služba FSB zaradi nezakonitega prečkanja meje preiskuje tri tuje novinarje, ki so poročali iz ruske obmejne regije Kursk, so danes poročali ruski mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

FSB je prav tako na Krimu pridržala dva domnevna ukrajinska agenta. V Moskvi pa se je začelo sojenje Američanu, ki je obtožen, da se je kot plačanec boril na strani Ukrajine.

FSB je zaradi nezakonitega prečkanja ruske meje uvedla preiskavo zoper novinarja Fletcher Yeung in Kathryn Diss iz avstralske televizije ABC News ter romunskega novinarja Mirceaja Barbuja, je poročala ruska tiskovna agencija RIA Novosti.

Ukrajinska vojska je 6. avgusta nepričakovano vdrla v regijo Kursk in tam po lastnih navedbah zasedla okoli sto naselij. Kmalu po začetku ofenzive je več novinarjev objavilo poročila iz zasedenih delov ruske regije, zaradi česar je Rusija proti njim sprožila preiskave. Skupno Moskva zaradi nezakonitega prečkanja meje trenutno preiskuje dvanajst novinarjev.

FSB je medtem na zasedenem polotoku Krim pridržal dva domnevna ukrajinska agenta. Ta naj bi Kijevu posredovala informacije o ruskih vojaških objektih. Eden od njiju je po navedbah FSB med drugim posredoval tudi informacije o koordinatah objektov zračne obrambe v mestu Kerč, ob sklicevanju na ruske medije poroča tiskovna agencija Reuters.

Sodišče v Moskvi pa je danes začelo sojenje proti 72-letnemu Američanu Stefanu Hubbardu, ki je obtožen, da se je kot plačanec boril na strani Ukrajine. Grozi mu do 15 let zapora, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta