Rusija pridržala šesterico, trije so najstniki: Ukrajinci so jih rekrutirali za kriminalno dejavnost, trdi Moskva

STA, Va
26.09.2024 15:55

Po naročilu ukrajinske obveščevalne službe naj bi bili izvajali požige železniške in komunikacijske infrastrukture. Grozi jim dosmrtni zapor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kremelj
Profimedia

Ruska zvezna varnostna služba (FSB) je sporočila, da je pridržala šest ljudi, med njimi tri najstnike, ki naj bi bili po naročilu ukrajinske obveščevalne službe izvajali požige železniške in komunikacijske infrastrukture. Sumijo jih terorizma in izdaje, za kar jim grozi dosmrtni zapor.

Ruski državni mediji so objavili videe, v katerih je mogoče videti potek pridržanja in v katerih naj bi bili osumljenci priznali požige komunikacijske infrastrukture.

Po navedbah FSB so osumljenci iz Sibirije ter iz osrednjega in južnega dela Rusije. Najmlajši osumljenec naj bi bil rojen leta 2009. Osumljence so ukrajinske tajne službe rekrutirale za kriminalno dejavnost v zameno za plačilo od 10.000 do 15.000 rubljev (od 97 do 145 evrov), so navedli v FSB.

Od začetka vojne v Ukrajini je bilo zaradi domnevnih sabotaž in požigov vojaških, železniških in infrastrukturnih objektov aretiranih več kot 100 Rusov. Oblasti so jih označile za izdajalce in saboterje in jih obsodile na dolge zaporne kazni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta