Hezbolah potrdil smrt predvidenega naslednika Hasana Nasrale

STA, A.L.
23.10.2024 17:21

Po izraelskih napadih v bližini letališča v Bejrutu 4. oktobra so predstavniki Hezbolaha javili, da so izgubili stik s Safidinom, Izrael pa je poročal, da je bil pri tem verjetno ubit.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah je danes potrdilo, da je bil v izraelskem napadu ubit Hašem Safidin, ki naj bi bil predviden za naslednika pokojnega vodje Hezbolaha Hasana Nasrale. Izraelska vojska je pred tem sporočila, da je Safidina ubila v obstreljevanju južnega predmestja Bejruta pred skoraj tremi tedni.

"Žalujemo za vodjo izvršnega sveta Hezbolaha, njegovo eminenco Sajeda Hašema Safidina," je sporočil Hezbolah in dodal, da je bil ubit v "zločinski in agresivni sionistični raciji" skupaj z drugimi borci gibanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po izraelskih napadih v bližini letališča v Bejrutu 4. oktobra so predstavniki Hezbolaha javili, da so izgubili stik s Safidinom, Izrael pa je poročal, da je bil pri tem verjetno ubit. Izraelska vojska je nato v torek njegovo smrt potrdila. Glede na njene navedbe je bil ubit skupaj z več drugimi poveljniki Hezbolaha v napadu na osrednji obveščevalni sedež gibanja v Bejrutu.

Safidin je bil po poročanju tujih tiskovnih agencij predviden za naslednika Nasrale, s katerim sta bila v sorodu. Izraelska vojska ga obtožuje, da je več let usmerjal napade na Izrael.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta