(ODZIV) Dejan Kaloh zbodel predsednika podmladka SDS: "Nisi iskren in lojalen človek"

MBK
23.10.2024 12:41

Poslanec državnega zbora Dejan Kaloh, ki je izstopil iz SDS in zapustil svetniško skupino stranke v mariborskem mestnem svetu, se je odzval na Večerov intervju s predsednikom SDM Luko Simoničem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Kaloh piše Luki Simoniču: "Ko boš drugič po nemarnem omenjal moje ime, povej, da sem te dobesedno jaz za roko pripeljal v stranko. Potem si mojo roko pogrizel."
Robert Balen

V Večerovi rubriki Grema na kafe smo ta teden gostili 25-letnega Mariborčana Luko Simoniča, ki je pred dnevi postal predsednik Slovenske demokratske mladine (SDM), podmladka Slovenske demokratske stranke (SDS). Tajnik mariborskega odbora stranke, ki je v državnem zboru zaposlen kot svetovalec SDS, je v intervjuju govoril o prevzetju vodenja podmladka SDS, mariborskem odboru stranke, mladih v politiki, novačenju novih članov stranke, učenju od Franca Kanglerja in željah za mesto ob Dravi. Spregovoril pa je tudi o odhodu poslanca Dejana Kaloha iz SDS.

Luka Simonič
Sašo Bizjak

Če Kalohov odhod pomeni pretres za mariborski odbor stranke, smo vprašali Simoniča. "Niti približno, vedeli smo, da se bo to zgodilo. Z nikomer se nismo skregali, čeprav je bila zgodba v medijih drugače predstavljena. S tem se nismo ukvarjali, sprijaznili smo se z njegovim odhodom in mu želimo uspešno politično pot v prihodnje," je odgovoril sekratar mariborskega odbora SDS, ki je v enem od odgovorov dejal, da bi bil raje mariborski župan kot premier Slovenije.

Na njegove besede se je na družbenem omrežju X odzval Dejan Kaloh. "Ajaj. Saj ti je že novinar v naslovu napisal, da ti lahko samo sanjaš o relevantnih političnih funkcijah. Ni smešnica to, da si se na kongresu SDM pačil v hrvaščini, problem je, da ti kot slovenski 'politik' zelo slabo uporabljaš tudi materni jezik. Ob tem, da nisi iskren in lojalen človek. In ko boš drugič po nemarnem omenjal moje ime, povej, da sem te dobesedno jaz za roko pripeljal v stranko. Potem si mojo roko pogrizel in verjamem, da ni zadnja," je zapisal poslanec. 

(GREMA NA KAFE) Kdo je Mariborčan, ki je prevzel vodenje podmladka Janševe SDS in sanja o mestu župana Maribora?

Tudi o hrvaškem citatu, ki ga omenja Kaloh, smo povprašali Simoniča. Ta je citiral svojega nekdanjega rokometnega trenerja, z besedami v hrvaščini pa zmotil nekatere člane SDS. Pojasnilo 25-letnika, zakaj je izbral ta citat in z njim zbodel prav Kaloha, ki bi v primeru odhoda iz parlamenta prepustil poslansko mesto Simoniču, najdete v omenjenem intervjuju.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta