(FOTO) Na Portugalskem končali preiskavo v primeru Madeleine McCann

STA, A.L.
25.05.2023 09:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Portugalska policija je sporočila, da bo zbrano gradivo predala nemškim organom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ob tem niso navedli nobenih podrobnosti, kaj so zbirali oziroma kakšen je bil cilj operacije. Na ograjenem območju naj bi zbirali vzorce zemlje in koščke blaga, vendar naj ne bi našli ničesar, kar bi bilo povezano s primerom, poročanje portugalskih lokalnih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters

Preiskava se je ta teden nadaljevala na zahtevo nemških organov, ki od leta 2020 trdijo, da imajo trdne dokaze za to, da je deklica, znana kot Maddie, ki je izginila, ko je bila stara tri leta, mrtva. Domnevajo, da je v primer vpleten nemški večkratni spolni prestopnik Christian Brückner. Ta trenutno v Nemčiji prestaja zaporno kazen zaradi posilstva 72-letne ameriške turistke leta 2005, prav tako v kraju Praia da Luz na Portugalskem, kjer je dve leti zatem izginila tudi Maddie. Po poročanju portugalskih medijev naj bi se Brückner redno zadrževal v bližini akumulacijskega jezera na reki Arade.

Reuters
Reuters

Akumulacijsko jezero je od kraja izginotja deklice oddaljeno okoli 50 kilometrov. Okolico in jezero so policisti sicer že pregledali leta 2008, a niso odkrili nobenih sledi. Sadov ni obrodila niti obsežna mednarodna iskalna akcija, za izginotje deklice pa ni bil obtožen še nihče.

Preiskovalci menijo, da je bila Maddie verjetno ugrabljena iz počitniškega stanovanja, kjer je bivala njena družina. 45-letni Brückner je v tistem obdobju večkrat obiskoval ta del Portugalske, kjer je med drugim vlamljal v hotelske sobe in preprodajal mamila.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta