Po 15 letih našli osumljenca, odgovornega za izginotje deklice Maddie

STA, S. M.
23.04.2022 01:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Madeleine McCann

Dekličina starša Kate McCann in Gerry McCann sta v izjavi na svoji spletni strani v petek zvečer zapisala, da je novica o prvem uradnem osumljencu rezultat napredka v preiskavi izginotja njune hčerke. "Čeprav je možnost majhna, nismo izgubili upanja, da je Madeleine še vedno živa in da se bomo z njo ponovno srečali," sta dodala. Njenega trupla namreč nikoli niso našli.

Portugalsko državno tožilstvo je pozno v četrtek sporočilo, da je bil v tem odmevnem primeru identificiran "arguido" ali uradni osumljenec. Čeprav ga javno niso poimenovali, je znano, da gre za Christiana B., ki ga v primeru "Maddie" preiskuje tudi tožilstvo v nemškem Brunswicku. Proti njemu sicer v nobeni od držav še ni bila vložena obtožnica.

Starša izginule deklice.
SProfimedia

Odvetnik osumljenega Friedrich Fuelscher je za francosko tiskovno agencijo AFP opozoril, da portugalske objave "ne bi smeli precenjevati", saj da je povezana s 15-letnim zastaralnim rokom za določena kazniva dejanja, ki se bo v kratkem iztekel. Tudi tožilec iz Brunswicka Hans Christian Wolters je ocenil, da gre bolj za formalnost, ki ne pomeni večjega preboja v preiskavi.

Christian B. trenutno prestaja sedemletno kazen v Oldenburgu na severu Nemčije zaradi posilstva 72-letne ameriške turistke leta 2005 v portugalskem kraju Praia da Luz.

Madeleine McCann, ki je bila takrat stara tri leta, je 3. maja 2007 izginila v istem obmorskem letovišču. Preiskovalci menijo, da so jo verjetno ugrabili iz počitniškega stanovanja, kjer je bivala njena družina. 45-letni Christian B. je v tistem obdobju večkrat obiskoval ta del Portugalske, kjer je med drugim vlamljal v hotelske sobe in preprodajal mamila.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta