FlixBusov cenovno ugoden FlixTrain se širi iz Nemčije v druge evropske države

Gregor Grosman Gregor Grosman
30.01.2020 09:53

Dve leti po tem, ko je družba FlixBus predstavila še potovanje po tirih po Nemčiji s prepoznavno zelenimi vagoni FlixTrain, se namerava ta širiti in prepeljati še več potnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Prva linija, s katero so potniki FlixTraina lahko potovali iz Hamburga v Köln, je nastala po propadu HKX (Hamburg-Köln Express), saj družbi Locomore nikakor ni uspelo privabiti dovolj velikega števila potnikov, da bi lahko njihova železniška povezava bila poslovno uspešna. Leta 2017 je organizator avtobusnih potovanj na velike razdalje FlixBus prevzel načrtovanje prevozov tudi po železniških tirih, prvi FlixTrain pa je pričel obratovati v začetku leta 2018. 

Kupujejo nove vlake

FlixTrain je potrdil, da so z več proizvajalci vlakov vzpostavili stik in pričeli pogajanja o nakupu novih vlakovnih kompozicij. Trenutno namreč prevoznik uporablja stare potniške vagone Deutsche Bahn. Za potrebe širitve nameravajo sestaviti kompozicije iz novih in prenovljenih vagonov.
Prvi mož družbe FlixTrain Matthias Müller je prepričan, da jih potniki radi izberejo za prevoz tudi zaradi možnosti kombinacije prevoza z vlaki in nadaljevanja poti do cilja z mrežo njihovih avtobusov. FlixTrain je hitrejši od avtobusnih povezav, v primerjavi z nemškimi vlaki ICE pa ne ponuja dodatnih storitev, denimo vagona z restavracijo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta