Skrb za kraljičino zdravje: "V resnici je precej slabše, kot nam prikazujejo"

29.10.2021 09:25
95-letna britanska monarhinja se ne da in se tudi po moževi smrti trudi opravljati svoje dolžnosti, a vmes je pristala v bolnišnici.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kraljica Elizabeta II. že desetletja odlično opravlja svojo vlogo železne monarhinje. Kot najdlje vladajoča britanska kronana glava je vajena že vsega, tudi hudih kriz, ki jih medtem že skoraj teflonsko odbija. Tudi po smrti njenega ljubljenega moža, princa Filipa je trajalo le nekaj dni, da se je vrnila k obveznostim. 

Profimedia

A Britance vse bolj skrbi za 95-letnico. Nedavno so jo hospitalizirali, odpovedala je tudi več potovanj, zdaj v glavnem dela iz domače pisarne. Nad zdravniškim predlogom, naj odpove potovanje na Severno Irsko, ni bila navdušena, hkrati je morala zaradi "preventivnih pregledov" odpovedati udeležbo na podnebnem vrhu v Glasgowu, saj je noč preživela v bolnišnici. Od takrat je slišati, da naj bi njeno zdravstveno stanje bilo precej slabše, kot nam na dvoru želijo prikazati. 

"V kraljevih krogih narašča panika," je za US Weekly povedal vir. "Zdi se neuničljiva, a je kraljica samo človek in ne more živeti večno. V resnici je vse veliko slabše, kot je znano," trdi drugi vir. Vsemu navkljub se monarhinja drži zelo korajžno, saj je samo od začetka oktobra oddelala 19 javnih nastopov in sestankov. Ljudje iz njene bližine pravijo, da od svojega telesa pričakuje preveč. "Bili smo zelo presenečeni, da je tako kmalu po Filipovi smrti vrnila na delo. Zdaj se ji to maščuje. Njeni bližnji so opazili, da se je njeno stanje po boleči izgubi precej poslabšalo," pravi poznavalec.

Profimedia

Preložiti so morali tudi kar nekaj novembrskih sestankov, znano je še, da bosta v bodoče vse več obveznosti prevzemala princ William in vojvodinja Kate, a najpomembnejše bo še naprej ostalo v kraljičini domeni, saj Elizabeta II. meni, da ima Kate že dovolj dela z materinstvom. "Tudi to kaže, kako obzirna je naša stara gospa," pravi vir. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta