TD občine Duplek: S slovesnostjo in podelitvijo priznanj zaznamovali 20 let delovanja

ŠTR
22.03.2024 04:11

V društvu so zelo ponosni na vse aktivnosti, ki jih tradicionalno izvajajo čez vse leto. Župan občine Duplek Mitja Horvat je društvu ob jubileju izročil priznanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pod okriljem društva deluje tudi skupina Dupleška mornarica.
Td Duplek

Na slovesnosti v kulturnem domu v Koreni je Turistično društvo občine Duplek praznovalo dve desetletji uspešnega delovanja. "Veseli in počaščeni smo, da se je toliko ljudi odzvalo in z nami zaznamovalo našo prehojeno pot, na katero smo zelo ponosni," je o dogodku povedal predsednik društva Stanislav Germauc, ki je uvodoma pozdravil tudi na prireditvi. Med njimi župana občine Duplek Mitjo Horvata, predsednico Štajerske turistične zveze Janjo Viher, pobudnika za ustanovitev društva in častnega občana občine Duplek Janeza Ribiča in posebej soustanovitelja društva Franja Kosija ter vsem bivšim in sedanjim članom društva, ki so najbolj zaslužni, da društvo beleži lep jubilej in da so dosegli svoje cilje.

Sprejete smernice ob ustanovitvi so izpopolnjevali in dopolnjevali ter tako uspešno krmarili. "Za sodelovanje in pomoč pri izvedbi večjih projektov se zahvaljujemo Občini Duplek, šolam ter posameznikom in društvom, ki so prijazno priskočili na pomoč," je dodal Germauc. Župan Horvat je ob zahvali za uspešno delovanje društvu predal še plaketo občine.

Mitja Horvat in Stanislav Germauc
TD Duplek

Zelo so ponosni na aktivnosti, ki jih izvajajo. Vsako leto na pustno soboto pripravijo pustno povorko, katere nepogrešljiv del je tudi skupina Dupleška mornarica. V velikonočnem času izdelujejo butare oziroma presmece, barvajo pirhe ter izdelujejo druge velikonočne simbole. Proti koncu maja se odpravijo na dvodnevni izlet po domovini ali preko meja. Na državni praznik, 25. junija, organizirajo tradicionalni pohod po občini Duplek tudi v čast občinskemu prazniku. Konec avgusta se s kolesi odpravijo na Ptuj, tudi jesenski piknik je vedno dobro obiskan. Oktobra imajo ekskurzijo po domačih krajih, tako pridobivajo tudi nove ideje za delovanje in stkejo prijateljske vezi s sorodnimi društvi iz drugih občin. Vsako leto izdelajo adventni venec, ki ga postavijo v Zgornjem Dupleku. Pri društvu deluje hortikulturna sekcija, komisije opravljajo oglede po vsej občini in ocenjujejo urejenost okolice hiš in poslovnih objektov, nato pa novembra podelijo pohvale, najzaslužnejšim zlate sončnice.

Tudi otroci iz šole so pripravili program za prireditev.
TD Duplek

Vse te dejavnosti so na odru slikovito predstavili tudi člani. Za razpoloženje je poskrbel Tamburaški orkester Duplek, ta večer s pevcem Rudijem Šantlom. Glasbena gosta sta bila tudi Tim Ribič in Špela Pokeržnik. Za doze smeha je poskrbel Korl, učenci Osnovne šole Žitečka vas so pripravili lep nastop, prav tako Moški pevski zbor Korena. Prireditev so zaokrožili s podelitvijo priznanj članicam in članom upravnega in nadzornega odbora društva, ki s prostovoljnim delom in stalno pripravljenostjo dodajajo kamenček v pisan mozaik delovanja društva. Priznanje so podelili tudi Tamburaškemu orkestru Duplek in županu občine Duplek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta