Mariborski likovniki razstavljajo v Kranju

ŠTR
28.09.2024 02:00

Članice in člani Društva likovnih umetnikov Maribor (DLUM) razstavljajo v Mali galeriji Kranj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razstavljena dela mariborskih likovnikov v Kranju. Na levi delo Ludvika Pandurja, v sredini Bogdana Čobala, desno Ide Brišnik Remec
Dlum

Tokratna, lahko bi dejali že tradicionalna, izmenjalna razstava članic in članov z Likovnim društvom Kranj v njihovi Mali galeriji je posvečena nagrajenkam in nagrajencem Glazerjevih nagrad in listin, pri čemer je bilo z listino nagrajeno tudi samo Društvo likovnih umetnikov Maribor. Četudi Mestna občina Maribor podeljuje Glazerjeva nagrade že od leta 1987, se je kurator Mario Berdič Codella (prejemnik Glazerjeve listine 2017) odločil postaviti spodnjo mejo pri letu 2012, ko je bil Maribor Evropska prestolnica kulture.

Na razstavi sodelujejo prejemniki nagrade za življenjsko delo Ida Brišnik Remec, Bogdan Čobal, Ludvik Pandur, Vlasta Zorko ter hkrati prejemniki listine Gregor Pratneker, Marijan Mirt, Metka Kavčič, Jože Šubic in Branimir Ritonja. Glazerjeva nagrada je najvišje priznanje za dosežke na področju umetnosti in kulture, ki ga od leta 1987 podeljuje Mestna občina Maribor. Vsakoletno priznanje sestoji iz nagrade za življenjsko delo in treh listin za izjemne dosežke v obdobju zadnjih treh let. O prejemnikih odloča Odbor za podelitev Glazerjevih nagrad, v imenu odbora pa jo podeljuje župan MO Maribor na posebni svečanosti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta