Osnovnošolci so se izkazali v kuhanju: Zlata kuhalnica učencem OŠ Bojana Ilicha in OŠ borcev za severno mejo

Nevenka Kaučič
23.10.2024 12:57

Osnovnošolci so se ponovno preizkušali in dobro izkazali v kuharskih spretnostih na regijskem srečanju. OŠ Bojana Ilicha je prejela najvišje število točk in se bo pomerila z vrstniki na zaključnem tekmovanju novembra v Laškem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za glavno jed so morali pripraviti piščančjo obaro.
Nevenka Kaučič

Projekt Zlata kuhalnica se je pred 17 leti začel na pobudo Štajerske turistične zveze in Občinske turistične zveze Maribor. Najprej je bilo v Mariboru dve leti regijsko tekmovanje učencev v kuhanju. S projektom so poskrbeli tudi za promocijo poklica. Zaradi velikega odziva osnovnih šol sta nato omenjeni organizaciji Turistični zvezi Slovenije (TZS) predlagali, da postane tekmovanje nacionalno. Tako je bilo letos že 15. tekmovanje za zlato kuhalnico na državnem nivoju in pod okriljem TZS.

Med šestimi ekipami je bila tudi ekipa z OŠ Miklavž na Dravskem polju
Nevenka Kaučič

Pretekli torek je bilo živahno na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor. Učenci OŠ Bojana Ilicha Maribor, OŠ Slave Klavore Maribor, OŠ Martina Konšaka Maribor, OŠ borcev za severno mejo Maribor, OŠ Miklavž na Dravskem polju in OŠ Markovci so se pomerili v pripravi jedi. Pripravili so toplo predjed funšterc, piščančjo obaro z žitnim vložkom in napitek na osnovi mešanic kavnih nadomestkov. Priznati je treba, da so bile ekipe odlično pripravljene, za kar gre zahvala mentorjem.

Nato so jedi servirali, pripravili razstavno mizo in jed predstavili ocenjevalni komisiji. Pogled na pripravljene pogrinjke je bil prava paša za oči, ki je prebudil brbončice. Zlato kuhalnico je prejela OŠ borcev za severno mejo in OŠ Bojana Ilicha, slednja je prejela najvišje število točk in se bo pomerila z vrstniki na zaključnem tekmovanju 18. novembra v Laškem na prireditvi Dnevi slovenskega turizma. Ostale ekipe so prejele srebrno kuhalnico.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta