Vsi v Ljudski vrt, za ligo prvakov gre!

BPM
23.10.2024 16:45

Mladi nogometaši Maribora z odličnim rezultatom z gostovanja pri kijevskem Dinamu, povratna tekma bo 6. novembra, po remiju 1:1 trener Radovan Karanović poziva: "Pričakujem precej publike, fantje so si to zaslužili!"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko so se otresli pritiska Dinama, je mlade vijoličaste v vodstvo popeljal Nik Podlesnik.
NK Maribor

Mladi nogometaši Maribora se iz težke bitke za ligo prvakov vračajo z odličnim rezultatom. Na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij so se s kijevskim Dinamom razšli z 1:1. Ko se je na stadionu v poljskem kraju Stalowa Wola, kjer je Dinamo igral vlogo gostitelja, otresla pritiska, je mariborska ekipa do 19 let celo povedla. V 37. minuti je Nik Podlesnik z roba kazenskega prostora žogo poslal pod prečko. Ukrajinci so v 67. minuti izenačili z golom Aleksandra Peikrišvilija po predložku iz prostega strela.

"Čestitam fantom. Večina igralcev Dinama je tudi po dve leti starejša in zato telesno močnejša od naših, ki so vrhunsko izvlekli zelo dober rezultat. Pričakovali smo, da bomo prvih petnajst minut trpeli. Potem pa smo pravi čas povedli. Škoda drugega polčasa, morda smo prepoceni dobili gol," je dejal trener Mariborčanov Radovan Karanović.

"Dobro smo se pripravili na Dinamo, imeli nekaj priložnosti in eno izkoristili. To je bila tekma, na kateri sem imel največ dela doslej. A vse svoje obrambe bi zamenjal za zmago," je razložil 17-letni vratar Nejc Antonič in pristavil: "Izhodišče je pravo, takšno igro moramo prenesti še na drugo tekmo in bo to to."

Potem ko so ugnali Gibraltarce, se tako vijoličastim ponuja lepa priložnost, da v boju za mladinsko ligo prvakov izločijo še najboljšo ukrajinsko ekipo. Povratna tekma bo 6. novembra na glavnem igrišču v Ljudskem vrtu. "Pričakujem precej publike, fantje so si to zaslužili!" navijače pod Kalvarijo vabi trener Karanović.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta