Udarec za Pogačarja: Dirko po Sloveniji zaradi koronavirusa zapustila moštvena kolega

U.G.
17.06.2022 09:42

Danec Mikkel Bjerg je bil pozitiven, Norvežan Vegard Stake Laengen pa je njegov cimer, ki so ga preventivno umaknili. Oba sta bila tudi v ožjem izboru za dirko po Franciji, ki se čez dva tedna prične na Danskem. Vsi drugi testirani in ostajajo v dirki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bjerg včeraj na Ptuju med Pogačarjem in Janom Polancem
Andrej Petelinsek

Tadej Pogačar bo imel oteženo delo v naskoku na zeleno majico na dirki po Sloveniji. Komendčan je ostal brez dveh moštvenih kolegov pri UAE Emirates. Danec Mikkel Bjerg je bil pozitiven pri testiranju na covid, dirko pa je zapustil tudi Norvežan Vegard Stake Laengen, ki je bil njegov cimer. A to še ni vsa smola ekipe, podobno se jim je zgodilo tudi na dirki po Švici, kjer je bil pozitiven Švicar Marc Hirschi, domov pa so poslali še Joela Suterja. Laengen, Bjerg in Hirschi so bili v ožjem izboru za dirko po Franciji.

Vsi drugi tekmovalci in člani osebja so bili testirani in so zaenkrat negativni. "Žal imamo tudi mi, kot imajo v mnogih drugih ekipah, val primerov koronavirusa. Okužena kolesarja imata blage simptome. Preostala, ki sta si z njima delila sobo, sta označena kot kontakta visokega tveganja. Zanje, za ekipo in celo skupnost je na prvem mestu zdravje, zato smo se odločili, da je najboljše, če ju prav tako umaknemo z dirke. Žal nam je, toda virus je še vedno med nami. Naše športnike redno kontroliramo, previdni smo, kolikor smo lahko," je dejal direktor zdravniške oskrbe pri Emiratih Adrian Rotunno.

Podoben primer so imeli v Švici pri Rogličevi Jumbo Vismi, ki pa je v celoti zapustilo dirko.

Danes bo na sporedu tretja etapa dirke po Sloveniji, ena od dveh odločilnih. Kolesarji bodo ob 11.15 startali v Žalcu, cilj bo po 144,6 km predvidoma med 14.30 in 15. uro na Celjskem gradu. Karavano čakata dva težka vzpona druge kategorije, na Lipo in Svetino, na slednjem je lani Pogačar dirko zasukal sebi v prid in malodane odločil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta