(ODZIVI) Slovenija do tretje zmage z nekaj težavami: Pomembna zmaga, a nismo še tam, kjer želimo biti

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.10.2023 21:55

Slovenski odbojkarji so v tekmi tretjega kroga skupine B olimpijskih kvalifikacij v Tokiu izgubili prvi niz proti Finski, a zabeležili še tretjo zmago.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenci so se veselili vsake točke.
Volleyballworld

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca tudi na tretji tekmi turnirja olimpijskih kvalifikacij ni dovolila presenečenja. Po Tuniziji in Turčiji je v Tokiu kljub nekoliko slabši igri pričakovano premagala še Finsko, izid je bil 3:1 (25:19, 18:25, 25:20, 25:18). Za Slovence je bil to prvi izgubljeni niz na turnirju. V naši vrsti so se z učinkovitostjo izkazali Klemen Čebulj (18 točk), Rok Možič (16) in Jan Kozamernik (11).

"Vedeli smo, da ne bo enostavno. Tekma je bila spet ob 10. uri po lokalnem času, kar nam očitno ne ustreza. Finci so igrali dobro, predvsem v drugem nizu so se zbudili, začeli uprizarjati neugodne udarce, floate in spine, mi nismo bili zbrani, kot bi morali biti. Sem pa vesel, da smo se v tretjem nizu prebudili, začeli igrati z veliko več energije, veliko bolj pametno, tako da smo na koncu zasluženo zmagali. Čestitke celotni ekipi, predvsem pa Urošu Planinšiču, ki je vstopil v igro v tretjem nizu, dal nekaj nove energije. Mislim, da nam bo ta širina zelo pomagala, ko Dejan Vinčić ne bo najbolj razpoložen za igro. Pomembna zmaga, a je treba razmišljati naprej, ker še nismo tam, kjer želimo biti," je po zmagi povedal sprejemalec Rok Možič.

Finci so se Slovencem zoperstavili tudi s trojnim blokom, a jim tudi to ni pomagalo k presenečenju.
Volleyballworld

Slovenci niso imeli najboljšega dneva, a so že nekajkrat v zadnjih letih dokazali, da se znajo izvleči tudi ob nekoliko slabši igri. Proti Finski, ki so jo na evropskem prvenstvu v Varni premagali gladko, tokrat s servisom niso pritiskali, kot znajo, težave so imeli pri sprejemu in posledično tudi v napadu, razigrali so se šele ob koncu tekme.

Volleyballworld

Prvi niz ni kazal na to, da bi bili finski odbojkarji lahko nevaren tekmec slovenskim, saj so ga naši fantje dobili gladko. Zalomilo pa se jim je v drugem nizu, v katerem so Finci začeli bolje servirati, v napadu pa niso več grešili. Hitro so povedli 10:3, tudi v nadaljevanju niso popuščali in rezultat v nizih izenačili. Skandinavci so odlično začeli tudi tretji niz, po njihovem vodstvu 16:13, pa so vajeti igre v svoje rok prevzeli naši odbojkarji in z zasukom osvojili niz. Tega je povzročila predvsem menjava organizatorja igre, Uroš Planinšič je zamenjal Dejana Vinčića, po njej s Slovenci zaigrali bolje. Dodatno so jih podžgale še provokacije finskih igralcev, predvsem je to razjezilo Čebulja, ki je tako kot finski igralec dobil rdeči karton, ta v odbojki pomeni točko. Po rezultatu 20:20 je bil prav Čebulj eden najzaslužnejših za pet zaporednih slovenskih točk, z napadom je tudi končal niz. Četrti niz je spet potekal po notah slovenskih odbojkarjev, Čebulju se je z zbiranjem točk pridružil še Možič in naša vrsta se je veselila zaslužene zmage.

Tine Urnaut je izpustil tekmo proti ZDA.
Volleyballworld

"Še ena zmaga, zelo pomembna. Še se ponavlja, da imamo nekaj težav z uro tekem, ki je nismo vajeni. Začeli smo sicer dobro, a nato zaspali. Smo se pa še pravočasno prebudili, pokazali ogromno želje, energije in to nas je ponesla na višjo raven igre od tekmeca, tako da se na koncu lahko veselimo nove zmage," je povedal podajalec Uroš Planinšič.

Jutri zjutraj ob 3. uri bodo Slovenci igrali proti Egipčanom.

Slovenski reprezentanci gre v kvalifikacijah vse po načrtu.
Volleyballworld

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta