(ODZIVI) Kaj po odhodu Anteja Šimundže menijo nekdanje vijolice: Primernejšega ni

Nik Brumen
08.10.2024 21:14

Po odhodu Anteja Šimundže z mariborske klopi smo pri tistih, ki klub še kako dobro poznajo, preverili, kaj menijo o morda celo nepričakovani trenerski zamenjavi v Ljudskem vrtu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Bolj primernega trenerja v tem trenutku ni

Mitja Viler: "Vsak ima pravico, da zamenja, ampak mislim, da v tem trenutku bolj primernega trenerja od Anteja za Maribor in to okolje ni. Nasploh je v Sloveniji malo trenerjev, ki bi bili primerni za NK Maribor. Gre za specifično okolje, težko se je prikupiti gledalcem. V Mariboru so glavni navijači, oni so ta val, na katerem klub zmeraj gradi, kajti takšnega vzdušja drugje v Sloveniji ne doživiš. Ne želim si, da bi se izgubila povezanost navijačev s klubom, toda danes je šport posel, tisti, ki da denar, na koncu odloča. Po mojem mnenju je odločalo tudi to, da nove okrepitve iz tujine niso igrale toliko minut, kot je bilo ob njihovem prihodu zamišljeno. Za moje pojme je v slovenski ligi preveč tujcev, saj bodo na koncu ti trije, ki ne 'čutijo' dresa, zmeraj dejavnik, ki krivuljo obrne v drugo smer."

Mitja Viler je pod taktirko Anteja Šimundže odigral 79 tekem, od tega 5 v ligi prvakov.  
Andrej Petelinsek

Najboljši odgovor bo ponudil čas

Marinko Galić: "Ante Šimundža je bil moj dolgoletni soigralec, zato ga imam rad in ga spoštujem, a želim biti nevtralen. Če je bila menjava v trenutku, ko za vodilno ekipo zaostajaš le za točko, pravilna, bo pokazal čas. Hkrati ne morem mimo dejstva, da predstave v evropskih kvalifikacijah niso kazale preveč pozitivne slike. Tako da, če bi se o menjavi razmišljalo takoj po izpadu iz kvalifikacij za konferenčno ligo, bi vodstvo morda imelo boljši razlog za razhod, kot ga ima trenutno, čeprav je po drugi strani nivo igre Maribora še zmeraj isti, kot je bil takrat. Upam, da bo tisti, ki bo na klopi zamenjal Anteja, imel hrbtenico in bo dal jasno vedeti, kako si želi delati. Trener na koncu odgovarja za rezultate in na teren pošlje enajsterico, za katero verjame, da lahko z njo z​maga na tekmi."

Dobra prijatelja sta si garderobo skozi igralsko kariero delila 19-krat, enkrat tudi v reprezentanci.  
Andrej Petelinsek

Bilo bi pošteno do navijačev

Denis Šme: "Zame je bila ta novica absolutno presenečenje. Presenečenje zaradi tega, ker je Maribor do tega trenutka držal stik z v tej sezoni fantastično Olimpijo, kar pomeni, da ni bilo vse tako narobe, kot želi nekdo prikazati. Me pa kot navijača slovenskega nogometa zanima predvsem, kdo je v klubu sprejel to odločitev. Hkrati menim, da si to zaslužijo vedeti tudi mariborski navijači. Maribor v prihodnje lahko vodi nekdo, ki si bo znal izboriti neodvisnost odločanja, zato bi v klub moralo priti neko uveljavljeno trenersko ime, ga pa zagotovo, kdorkoli že to bo, čaka težka naloga. Želim si, da je bil razlog za odhod Anteja Šimundže v nogometnem smislu, saj v nasprotnem primeru to ni dobro za klub. Z imenovanjem novega trenerja se bo zelo jasno pokazala vizija in v katero smer oziroma po čigavih notah bo Maribor igral v jesenskem delu ter prihodnje."

Denis Šme je bil član Maribora med letoma 2016 in 2019 
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta