Nič jim ni šlo, a glave gor

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
16.10.2024 17:30

Rokometaši Gorenja se iz Španije vračajo z ničlo, iz katere se bodo skušali čim več naučiti. "Proti tako kvalitetnim ekipam moraš biti vsako minuto pravi," je jasen velenjski trener Zoran Jovičič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V letošnji evropski sezoni Velenjčane čakajo še vsaj štiri tekme. Naslednja bo na vrsti že v torek.
RK Gorenje Velenje

Po izjemni predstavi prejšnji teden, ko so v prvem krogu letošnje evropske lige remizirali proti danskemu Gudmeju, enemu najresnejših favoritov za končno zmago v tem drugem najmočnejšem tekmovanju v Evropi, so rokometaši Gorenja v Španijo odpotovali z dodatno mero samozavesti. A teden stara zgodba iz Rdeče dvorane se ni ponovila, Velenjčani so bili proti Ademarju iz Leona povsem nemočni. "Vedeli smo, kaj nas čaka, a naša ekipa ima premalo izkušenj na tako visoki ravni. Njihova obramba je bila agresivna, ni puščala prostora za napake," je poraz z osmimi goli razlike (24:32) komentiral trener velenjskih os Zoran Jovičič, ki smo ga ujeli na beneškem letališču. "Ko na začetku tekme v Španiji izgubljaš s 6:1, je to zelo težko dobiti nazaj. No, nekako se nam je v prvem polčasu uspelo skoraj vrniti, bilo je nekaj prebliskov, a nato je prišel začetek drugega polčasa, tri, štiri izgubljene žoge in njihovi hitri protinapadi," je o igri do 43. minute, ko je Ademar vodil že z desetimi goli razlike, povedal Jovičič: "Hitro je šlo na plus šest, sedem, osem … Dobili so krila, mi pa smo delovali, kot smo, torej zelo slabo. A nič zato, dvigniti moramo glave, že v torek nas čaka nova evropska tekma proti Kriensu iz Švice."

Načrt Gorenja bo zdaj tak, da iz tekme v tekmo skuša popraviti čim več napak. "Španci igrajo izjemen rokomet, realno so na papirju sigurno boljši od nas. Naše navijače, slovensko publiko, smo nekako razvadili s tem, da prirejamo presenečenja. Tokrat nam ni uspelo, res smo delovali zelo slabo," je bil razočaran Jovičič, ki ima kljub težki skupini s svojo ekipo cilje postavljene visoko. Zaradi zgoščenega tempa mu gre na roko tudi prestavljena tekma z Ormožem, ki bi morala biti na sporedu konec tedna, a so jo, zaradi evropskih obveznosti Prlekov, prestavili na kasnejši termin. "Ritem torek-sobota je težak, pred tem smo imeli štiri zahtevne derbije v domačem prvenstvu, v Španiji so nekateri igralci sploh prvič igrali v Evropi. To se pozna. Proti tako kvalitetnim ekipam moraš biti vsako minuto pravi. Nam ni uspelo, zato so nas kaznovali. A ne smemo jamrati. Glave gor," še doda velenjski trener.

Da od prve minute naprej niso bili pravi, je po tekmi s sklonjeno glavo razlagal tudi krožni napadalec Jernej Drobež. "Pričakovali smo težko tekmo in kot taka se je tudi pokazala. Premedli smo bili v obrambi, v napadu nismo imeli idej. Zgrešili smo veliko strelov, naredili veliko tehničnih napak, oni so nas skontrirali. Ni šlo že v prvem polčasu, ko smo zaostajali za štiri zadetke, v drugem je bilo še slabše. Nič nam ni šlo od rok. Moramo biti boljši, na treningih in na naslednjih tekmah," je dejal steber velenjske obrambe, ki je svoje prve rokometne korake naredil prav v Gorenju. Na drugi tekmi skupine A letošnje evropske lige je Gudme premagal Kriens z 39:36. Po dveh tekmah na lestvici vodi Gudme s tremi točkami, Kriens in Ademar sta zbrala po dve, Velenjčani pa eno točko. V glavni del tekmovanja bosta po šestih odigranih krogih napredovali najboljši dve ekipi, tretje- in četrtouvrščena bosta izpadli.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta