Šport

Marko Tolić: Celo življenje sem se učil potrpežljivosti

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Tolić (drugi z leve) pravi, da je v Mariboru še enkrat prestal test potrpežljivosti.
Grega Wernig

Po nedeljski zmagi na pripravljalni tekmi s Čukaričkim so včeraj nogometaši Maribora v Turčiji opravili dva treninga. Jan Repas, Luka Uskoković in Nemanja Mitrović so ju tudi včeraj izpustili zaradi prehlada, a so v boljšem stanju, smo izvedeli. "Ostajamo na visokih delovnih obratih v vijolični bazi, torkov dvojni program je minil znova ob prijetnem, sončnem vremenu (najvišja temperatura +19), kar vedno prinaša le še dodaten zagon pri vadbi. Moštvo pa se preusmerja k naslednji pripravljalni tekmi," so sporočili iz vijoličastega tabora. Danes ob 14. uri po našem času - 16.00 po turškem - se bodo slovenski prvaki pomerili s peto ekipo bolgarskega prvenstva, Slavio iz Sofije.

"Za zdaj vse poteka dobro, še vedno smo šele na začetku. Ob prvi tekmi smo imeli nekaj zahtevnejših treningov v Turčiji, ponedeljek je bil namenjen regeneraciji. Bil je čas za počitek, masaže, imeli smo prosto popoldne. V torek sta bila na sporedu znova dva treninga. Gremo naprej po predvidenem načrtu. Izkoristiti želimo pogoje, ki jih imamo, na najboljši način - in se ustrezno pripraviti na izzive spomladanskega dela sezone," je iz pripravljalne baze sporočil hrvaški vezist Marko Tolić.

Med drugim je posojen nogometaš Dinama za klubske kanale Maribora povedal, da je bil v nogometni karieri večkrat na težki preizkušnji. "Moja zgodba je le še en dokaz, kako sta nogomet in življenje nepredvidljiva. Bil sem na posoji iz Lokomotive v Gorico, še nedolgo nazaj, pred petimi, šestimi leti. Tedaj celo nisem igral v Gorici, ki je bila v drugi ligi, ampak za njihovo drugo ekipo v peti ligi. Bil sem na klopi in vstopal v drugem polčasu. Moram se pohvaliti, da nisem obupal niti v najtežjih trenutkih. To se mi zdaj obrestuje," je povedal 26-letnik.

Po slabšem začetku v vijoličastem je v zaključku jesenskega dela navduševal, v 1061 minutah je dosegel pet golov in kar devet asistenc, v tej statistiki je najboljši igralec v prvi ligi. "Učil sem se potrpežljivosti skozi celotno kariero in zdaj še enkrat prišel na test potrpljenja. Tudi meni je bilo težko, saj sem se zavedal, da nisem igral, kot vem, da zmorem. Nekaj časa je trajalo obdobje prilagajanja, a menim, da mi je uspelo dokaj hitro ujeti vse zahteve. Fantje so me bolje spoznali, prav tako ljudje v klubu, navijači. Delno sem se oddolžil, a to je šele začetek, kot sem že velikokrat ponovil. Maribor je v končnici jesenskega dela pokazal, kako lahko deluje - in mora delovati. Naša naloga je, da to ponavljamo v nadaljevanju sezone, in upam, da bomo slavili ob koncu sezone vsaj eno trofejo," je odločen Tolić.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?