(FOTO) Po napeti tekmi v polfinale SP v Katarju branilci naslova Francozi

STA, Va
10.12.2022 22:04

V sredinem polfinalu se bodo merili z Marokom, ki je v Dohi z 1:0 izločil Portugalsko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje Francozov po drugem golu.
Reuters

Francoska reprezentanca je zadnji polfinalist svetovnega prvenstva v Katarju. Branilci naslova Francozi so v zadnjem četrtfinalu v Al Akoru premagali Anglijo z 2:1 (1:0). V sredinem polfinalu se bodo merili z Marokom, ki je pred tem v Dohi z 1:0 izločil Portugalsko.

Anglija in Francija sta se med seboj merili že na 32. tekmi, a šele tretjič na svetovnih prvenstvih in prvič v izločilnih bojih mundiala. Po všečni predstavi z obeh strani je bil izid po golu Aureliena Tchouamenija in enajstmetrovki Harryja Kana izenačen do 78. minute, ko je znova udaril najboljši strelec francoske reprezentančne zgodovine Olivier Giroud. Kane je imel pozneje novo najstrožjo kazen za izenačenje, a je žogo poslal čez vrata.

Reakcija Francozov, ko je kapetan Angležev Harry Kane zastreljal enajstmetrovko. 
Reuters

Francija je tako na dobri poti k ubranitvi naslova, s čimer bi postala prva ekipa s tem dosežkom po Braziliji leta 1962. Anglija pa je sedmič izgubila v četrtfinalu SP, kar je največ v tem pogledu na prvenstvih sveta. Francozi lovijo skupno svoj tretji naslov, Angleži ostajajo pri enem.

Že v petek sta si polfinale po enajstmetrovkah priigrali Hrvaška, ki je izločila Brazilijo, in Argentina, ki je odpravila Nizozemsko.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta