(FOTO in VIDEO) Hrvaška po enajstmetrovkah prvi polfinalist nogometnega SP v Katarju

STA, A.L.
09.12.2022 18:53

Hrvaška nogometna reprezentanca se je kot prva uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva v Katarju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Finalist prejšnjega SP je v četrtfinalu v Al Rajanu po enajstmetrovkah premagal Brazilce s 5:3 (0:0, 0:0, 1:1). Hrvati se bodo v torkovem polfinalu merili z boljšim iz dvoboja med Nizozemsko in Argentino. Ta bo ob 20. uri v Lusailu.

EPA
Reuters

Brazilski selektor Tite si je pred obračunom s Hrvati zaželel hiter zadetek. Toda želja se mu ni uresničila. Prvi polčas je minil praktično brez priložnosti na eni in drugi strani, v drugem pa so si Brazilci sicer priigrali kar nekaj strelov v kazenskem prostoru, a je bil vedno na mestu vratar Dominik Livaković, tako da je sledil podaljšek.

V tem pa sta obe ekipi zadeli po enkrat, uspešna sta bila Neymar in Bruno Petković, tako da so polfinalista dale enajstmetrovke.

Reuters
Reuters

Pri teh je odločilni strel zgrešil Marquinhos, ki ga je že pri izenačujočem golu v podaljšku žoga zadela in presenetila vratarja Alissona Beckerja, tako da je postal kar nekakšen tragičen junak obračuna.

REUTERS

Preostali četrtfinalni tekmi bosta v soboto. Ob 16. uri bosta v Dohi igrala Maroko in Portugalska, ob 20. uri pa v Al Koru branilka naslova Francija in Anglija.

EPA

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta