Dva gola Šeška, a slab večer Slovencev v ligi prvakov. Oblak: Kot da nismo bili na igrišču

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
03.10.2024 11:50

Leipzig dvakrat vodil, a izgubil proti Juventusu, Jan Oblak je v Lizboni podoživel usodo Timija Maxa Elšnika, Vanje Drkušića in Kenana Bajrića, poražen tudi Sturm.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi slovenski napadalec je po dveh krogih drugi najboljši strelec lige prvakov.
EPA

V prvem polčasu je spretno sprejel odlično podajo Loisa Opende in z močnim udarcem pod prečko poskrbel za vodstvo, v drugem je suvereno izkoristil enajstmetrovko. Benjamin Šeško je tudi v drugem krogu nogometne lige prvakov izstopal.

S tremi goli na lestvici strelcev skupaj z dvojcem iz Dortmunda Adeyemi-Guirassy in krilnim napadalcem Bresta Abdallahom Simo zaostaja le za golgeterjem Bayerna Harryjem Kanom, ki je vse štiri komade dosegel že v uvodnem krogu proti zagrebškem Dinamu. A odlična forma slovenskega reprezentanta Leipzigu zaenkrat še ni prinesla točk. Dušan Vlahović je sinoči dvakrat odgovoril Šešku, v 82. minuti pa je obrambo nemške ekipe s preigravanjem in natančnim strelom osmešil še Francisco Conceicao. Juventus, ki je od 59. minute igral z igralcem manj – zaradi igre z roko izven kazenskega prostora je bil izključen vratar Michele Di Gregorio -, je na RB Areni v Leipzigu slavil s 3:2.

"Kot si lahko predstavljate, občutek ni dober. Prvič: nismo izkoristili naših številnih priložnosti. Drugič: nismo se dovolj dobro branili v našem kazenskem prostoru. In tretjič: Vlahovićev udarec v zgornji kot je nekaj, ob čemer moraš sprejeti individualno kakovost nasprotnika," je razloge za poraz na tekmi, kjer je Leipzig dvakrat vodil, naštel trener Marco Rose. "Iz tega se moramo še enkrat nekaj naučiti. Razočaranje moramo v slačilnici spremeniti v jezo, v kativnost in voljo, da naslednjič opravimo boljše, reagiramo drugače," še pravi nemški strokovnjak, ki Šeška v tej sezoni bundeslige, nemškega pokala in lige prvakov ni niti enkrat spregledal pri sestavi prve enajsterice.

Radečan je bil natančen tudi iz enajstih metrov.
EPA

"Bila je res nora tekma in zdaj sem res zelo utrujen. Se pa počutim izjemno dobro. Vesel sem zaradi golov, a še bolj zaradi zmage. Bila je težka tekma proti veliki ekipi z odličnim trenerjem," je povedal napadalec Juventusa Dušan Vlahović. Srba je Uefa izbrala za igralca tekme.

Jan Oblak je doživel podobno usodo kot dan prej Timi Max Elšnik, Vanja Drkušić in Kenan Bajrić. Trije klubi, za katere igrajo Slovenci, so v drugem krogu izgubili z 0:4. Elšnik je v Milanu, kjer je Crvena zvezda padla proti Interju, na igrišču ostal celo tekmo, Drkušić je bil zamenjan v 89. minuti, polno minutažo v enajsterici Slovana, ki je bil v Bratislavi nemočen proti Manchester Cityju, je imel Bajrić. Vrnitev v Lizbono ni bila uspešna za kapetana slovenske reprezentance. Benfica je Atletico Madrid odpravila s 4:0.

Čeprav so za njegovim hrbtom končale štiri žoge, je bil Jan Oblak med boljšimi posamezniki Atletica.
EPA

Čeprav sta ga iz igre premagala Karem Aktürkoglu in Alexander Bah, z enajstih metrov pa še Angel di Maria in Orkun Kökcu, je bil Oblak celo med najboljšimi posamezniki v zasedbi Atletica, če ne kar najboljši. "Že od začetka je bilo zelo slabo. Nismo igrali od začetka do konca. Oni pa so naredili odlično delo, imajo super ekipo in zaslužili so si zmago. Naredili so veliko več kot mi. Izgubili smo z 0:4, poraz pa bi lahko bil še višji," je po soočenju s klubom, iz katerega je pred desetletjem prestopil v Madrid, priznal Jan Oblak. Zbral je šest obramb, njegovi soigralci pa niso usmerili niti enega strela v okvir Benficinega gola. "Težko je to pojasniti. Videti je bilo, kot da nismo na igrišču, kot da smo ostali v Madridu. Težko je razumeti, zakaj smo igrali tako, zakaj se nismo zbudili, a to je nogomet," je še dodal Škofjeločan.

Jona Gorenca Stankovića zaradi poškodbe komolca ni bilo na igrišču v Celovcu, kjer je graški Sturm gostil belgijski Brugge, Tomi Horvat pa je za avstrijske prvake vstopil v 66. minuti. Brugge je takrat že vodil s končnih 1:0. Dvoboj ob Vrbskem jezeru, kjer bo Sturm igral vse domače tekme lige prvakov, je z golom v 23. minuti odločil Grk Hristos Tzolis.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta