"Zdaj drugim delam božič"

Maja Furman Maja Furman
06.12.2019 14:13

Duhovnik Martin Golob iz Bohinja tudi s sodobnimi tehnologijami razbija stereotipne predstave o župnikih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Martin Golob, duhovnik: njegova razmišljanja o življenju in veri so navdihujoča, sveža in srčna, pogosto ob spremljavi duhovnih pesmi.
Osebni arhiv

Martin Golob je prava spletna zvezda. Duhovnik, ki s svoje "videoprižnice" nagovarja več kot sto tisoč gledalcev, predvsem mladih. Njegova razmišljanja o življenju in veri so navdihujoča, sveža in srčna. S svojim načinom delovanja razbija stereotipne predstave o župnikih. S svojo iskrivo energijo bo z nami na predbožičnem Večeru v živo 12. decembra 2019 v Mariboru. Praznično vzdušje bodo z duhovnimi pesmimi obarvali tudi člani Mešanega pevskega zbora Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška iz Maribora.
Ste župnik iz Bohinja, širša Slovenija pa vas je spoznala preko vaših videoposnetkov oziroma vlogov. Zaradi načina, kako nagovarjate gledalce, niste običajen župnik. V svojih razmišljanjih ne nagovarjate samo vernikov, ampak tudi tiste, ki sicer ne hodijo v cerkev … Ste pričakovali tak uspeh in priljubljenost?
"Ne, priznam, nisem ju pričakoval, čeprav sem bil v svojih krogih vedno lepo sprejet. Težko si priznam, da sem slaven, prepoznaven … Slaven je nekdo, ki izda neko ploščo, naredi hit. Tak človek je slaven. No, jaz sem prepoznaven. Moja dolžnost je, da govorim, dolžnost vsakega kristjana je, da pričuje. Ne počnem nič revolucionarnega, moja dolžnost je širiti veselo oznanilo, zato sem duhovnik. Saj nisem duhovnik zato, da se bom v farovž zapiral, to je nesmiselno. Vlogat sem začel na vabilo Aleteie, nastal je prvi vlog in res si nisem mislil, da bo imel toliko ogledov. Na račun vloganja sem prejel tudi nekaj kritik, predvsem, ker niso razumeli mojega namena. Mislili so, da brijem norce."
Res? Kdo vas je kritiziral?
"Kritike sem dobil predvsem od duhovnikov, ki so se čutili nagovorjeni. Nikogar nisem želel žaliti, povedal in pokazal sem samo, kako nas ljudje vidijo. Vsak tak odziv na omrežjih je tudi reklama. Tako sem postal zanimiv za medije. Vesel sem srečevanj z mediji, lepe izkušnje imam z vsemi novinarji, ki so se v tem letu oglasili pri meni. Na ta način sem postal prepoznaven tako pri starejših kot pri mlajših. Prepoznavnost štejem kot del duhovniškega poklica. Je izziv in hkrati je lepo to zgodbo peljati dalje. Res sem utrujen od vseh obveznosti in usklajevanj, a me hkrati to veseli in zvečer mirno zaspim."

Martin Golob, duhovnik: njegova razmišljanja o življenju in veri so navdihujoča, sveža in srčna, pogosto ob spremljavi duhovnih pesmi.
Osebni arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta