Vlada med izjeme pri nošenju mask uvrstila vzgojitelje v vrtcih, učence od 7. razreda pa, če so dovolj narazen. Od ponedeljka gostinski lokali odprti do 22.30

M.R., VČ
18.09.2020 22:03

Vlada je sprejela odlok, v katerem je odredila obvezno uporabo zaščitnih mask ali drugih ustreznih oblik zaščite ustnega in nosnega predela obraza na javnih krajih in prostorih ter obvezno razkuževanje rok. Odlok začne veljati v noči na soboto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Twitter/vladars

Uporaba mask oziroma ustrezne zaščite pa je o obvezna tako v zaprtih prostorih, kot tudi na odprtem prostoru, če ni mogoče zagotoviti najmanj dveh metrov medosebne razdalje. 

[SPREMEMBE GLEDE NOŠENJA MASK] 😷  ⚠️ Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela pri...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Petek, 18. september 2020

To določilo pa ne velja za osebe, vključene v vzgojno-izobraževalne programe v zavodih do vključno 6. razreda osnovne šole, za  vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok-pomočnike pri opravljanju neposrednega dela z otroki, za učitelje do vključno 6. razreda osnovne šole, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 2 m medosebne razdalje, za učence od 7. razreda osnovne šole dalje in dijake srednjih šol, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 1,5 m medosebne razdalje in osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.

Ob vstopu v zaprt javni prostor je obvezno razkuževanje rok z razkužilom, ki vsebuje najmanj 60 odstotkov alkohola. Razkužila mora zagotoviti upravljavec oziroma izvajalec dejavnosti v zaprtem javnem prostoru na vhodu v tak prostor.

Poleg tega pa vlada z odlokom uvaja tudi spremembe pri obratovanju gostinskih in nastanitvenih obratov in lokalov. Opravljanje gostinske in nastanitven dejavnosti bo od ponedeljka dovoljeno med 6.00 in 22.30. Nastanitveni obrati so lahko odprti izven zgoraj omenjenega časa, vendar lahko pripravljajo oziroma strežejo hrano in pijačo le v omenjenem času. Hkrati se prepoveduje obratovanje diskotek in nočnih klubov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta