zadnje objavljene

pogledi

več
Lucrezia Reichlin, nekdanja direktorica za raziskave pri Evropski centralni banki, profesorica ekonomije na Londonski poslovni šoli, Project Syndicate

mnenje

več

(VIDEO) Nika Kovač sprejela ponudbo Roberta Goloba za vodenje strateškega sveta

M.R., STA
17.03.2023 07:41
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodja Inštituta 8. marec Nika Kovač
Andrej Petelinšek

To je sporočila v posnetku, ki ga je na svojem Facebook profilu objavil Inštitut 8. marec. Nika Kovač pravi, da vabila "za koordinacijo in članstvo" v omenjenem strateškem svetu ni pričakovala. 

V inštitutu jih je vabilo nekoliko pretreslo, ker se tovrstne odločitve "jemljejo skrajno resno" in ker se zavedajo, da "prinašajo odgovornost", je še poudarila Kovač. Priznala je, da v inštitutu niso vedeli, "kaj strokovni sveti v resnici so". A so se nato seznanili, da gre za neodvisno posvetovalno telo, ki ga sestavljajo številni različni "akterji"

Strateški svet vzbuja pomisleke. Šepec: Sovražni govor je že reguliran. Občutka prizadetosti kazensko pravo ne varuje

"Ker v inštitutu verjamemo, da so za dosego družbenih sprememb nujna vsebinska zavezništva, povezovanja in sodelovanja, ker imamo jasno vizijo, kaj si na področju zmanjševanja sovražnega govora želimo, je ponudbo nemogoče zavrniti," je še navedla Nika Kovač. Po njenih besedah bodo v inštitutu še vedno ostali kritični do vlade in se še naprej borili za javno zdravstvo, šolstvo, socialno državo.

Predsednik vlade Robert Golob je v torek obsodil ponedeljkov napad na Niko Kovač in dejal, da je prav ona najprimernejša za vodenje strateškega sveta, "ker je najbolj izpostavljena žrtev tega sovražnega govora".

Menil je, da je bil napad posledica sovražnega govora, ki aktivno spodbuja verbalno in fizično nasilje nad ženskami. Verbalno in fizično nasilje nad ženskami je po Golobovih besedah postalo vsesplošno.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?