Turistični boni: Novi bodo z manjšim zneskom, koristiti pa naj bi jih bilo mogoče za širši nabor storitev

Vida Božičko Vida Božičko
27.05.2021 10:28
Glede novih turističnih bonov še veliko neznank. Predlog sicer predvideva nove bone za vse s stalnim prebivališčem v Sloveniji in z razširjeno ponudbo, a z nekoliko nižjim zneskom kot lani.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Po namigih, da bo interventni zakon za gostinstvo in turizem državljanom prinesel tudi nove turistične bone, še vedno ostaja veliko nejasnosti. "Počakajmo do naslednjega tedna, ko bo vlada obravnavala interventni zakon," je na konferenci ob rahljanju ukrepov v slovenskem turizmu dejal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc.  

Po trenutnem predlogu naj bi bili po besedah Zajca novi boni prav tako namenjeni vsem, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji, znesek bo nekoliko nižji, boni pa bodo vnovčljivi do konca tega koledarskega leta. Nove bone pa bi bilo mogoče ob turizmu in gostinstvu koristiti za širši nabor storitev, tudi za kulturne, športne in rekreativne dejavnosti, je še pojasnil na novinarski konferenci, a drugih podrobnosti še ni izdal.  

"V še veljavne bone ne bomo posegali," je še dodal Zajc. Tako glede zneska kot datuma veljave. "Še naprej jih bomo lahko vnovčili v nastanitvenih obratih. Edina sprememba bo le, da bomo možnost koriščenja bonov dodali obratom, ki so na novo nastali ali so se zdaj spet odprli," je še pojasnil.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta